Târgovişte: Ziua şi accidentul în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Ziua şi accidentul în Dâmboviţa
Târgovişte: Ziua şi accidentul în Dâmboviţa

430 de accidente cu victime s-au înregistrat în judeţul Dâmboviţa de la începutul anului.

 „Dintre acestea, 134 de accidente au fost grave, iar în urma lor au decedat 27 de persoane şi au fost rănite grav 122“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, agentul Andreea Mihălăchioiu. „De asemenea, au fost înregistrate şi 296 de accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 360 de persoane“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Viteza şi abaterile pietonilor sunt principalele cauze

Una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor sunt abaterile pietonilor, mulţi dintre aceştia având prostul obicei de a traversa prin loc nepermis. De multe ori lenea pietonului de a mai merge până la trecerea de pietoni are urmări tragice. 32 dintre accidentele grave s-au produs din acest motiv.

În momentul în care sunt întrebaţi de ce nu folosesc trecerile de pietoni, mulţi răspund că e mult prea departe şi că nu au timp. „Nu mă mai duc până acolo, trec şi eu repede pe aici, oricum nu mă vede nimeni, mă strecor printre maşini şi salvez cinci minute“, ne-a spus un târgoviştean de 45 de ani, surprins în timp ce traversa un bulevard din centrul oraşului.

O altă cauză importantă a producerii accidentelor  pe şoselele dâmboviţene este neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. „Circulă ca nebunii, toţi se grăbesc, depăşesc prin drepta, te claxonează, fac semne cu farurile, poate că ar trebui mai multe filtre de poliţie şi să le dea amenzi, nu trebuie neapărat să le ia permisul, dar să îi ardă la buzunar, să se gândească de mai multe ori înainte să facă prostii“, spune indignată Maria Dincă, o târgovişteancă de 54 de ani.

Principalele artere judeţene pe care s-au produs accidentele sunt DN71 – Târgovişte - Sinaia, DN72 – Găeşti - Târgovişte şi DN1 – Crevedia – Corneşti. Majoritatea accidentelor s-au produs în timpul zilei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite