Târgovişte: August, luna neagră a dezastrelor în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: August, luna neagră a dezastrelor în Dâmboviţa
Târgovişte: August, luna neagră a dezastrelor în Dâmboviţa

Un jaf armat, un accident de muncă, două sinucideri, o viitură şi mai multe accidente rutiere grave, toate în aceeaşi lună. Luna august a fost una neagră pentru dâmboviţeni, un judeţ în general liniştit, recunoscut pentru frecvenţa rară cu care se întâmplă lucruri ieşite din comun.

Nenorocirile au început cu doar câteva zile înainte de începerea lunii august, cu sinuciderea tânărului preot din Teiş, Jianu Mocanu. Părintele în vârstă de 33 de ani s-a aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuia, lăsând în urmă o fetiţă de nici doi ani şi o soţie îndurerată. 

Un jaf armat la casa de schimb valutar de la ACR Dâmboviţa zguduie liniştea Târgoviştei la 5 august,. Un tânăr îl ameninţă cu pistolul pe casierul unei case de schimb valutar, ia 40.000 de lei şi dispare. Autorul nu a fost găsit nici până acum, deşi a fost realizat un portret robot şi s-au făcut filtre în tot judeţul.

La doar trei zile distanţă are loc la Mechel Târgovişte un grav accident de muncă. Şeful Fabricii de Var şi un muncitor sunt răniţi uşor, alţi doi angajaţi, inginerul tehnolog şi un muncitor, sunt duşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti. La o săptămână de la incident, Ion Bucur. cel mai grav afectat de suflul fierbinte din cuptorul de var, îşi pierde viaţa iar, la 31 august, moare şi Adriana Rizea, inginerul tehnolog, în urma unor complicaţii apărute după operaţia de transplantare a pielii arse.

Lista dispariţiilor premature continuă pe 10 august cu moartea poetului Virgil Bănescu, membru al Uniunii Scriitorilor. Acesta se sinucide luând mai multe flacoane de medicamente. El lasă în urmă un bilet misterios în care nu spune decât că cea mai mare boală a sa este faptul că este încă în viaţă.

Pe 13 august, moare ca urmare a unui stop cardiac, la 68 de ani, dirijorul Gheorghe Dimancea, cel care a dirijat coruri dâmboviţene la Vatican şi Sacre Coeur.

A doua jumătate a lunii, la fel de tragică

După alte trei zile, o viitură surprinde două femei, mamă şi fiică, din comuna dâmboviţeană Runcu. Trupurile neînsufleţite ale acestora sunt descoperite la un kilometru distanţă unul faţă de celălalt. Femeile se întorceau din vizită de la rudele lor dintr-un sat învecinat, Pucheni.

La sfârşitul săptămânii trecute, trei persoane din Crevedia îşi pierd viaţa în urma unui tragic accident produs la Otopeni. O autoutilitară care venea către Bucureşti rămâne fără o roată, trece peste bordura ce desparte sensurile de mers şi se răstoarnă peste o Dacia 1310 ce se deplasa regulamentar către Ploieşti. În urma impactului, Dacia alimentată cu GPL (gaz petrolier lichefiat) explodează, iar tatăl, fiica şi un prieten al fetei mor pe loc.

Alte două persoane mor la Vişina într-un accident rutier în 28 august. Şoferul unei Dacii nu vede la timp o grămadă de pietriş lăsată pe drum şi intră într-un ARO, care circulă regulamentar. Cei doi pasageri ai Daciei mor pe loc, iar cele două persoane din ARO scapă cu răni uşoare.

A venit şi gripa porcină

Deşi nu au avut urmări tragice, mai trebuie notat că, la începutul lunii august, au fost descoperite primele două cazuri de gripă porcină din judeţ, la Crevedia. O familie de englezi a sosit la nişte prieteni din localitatea dâmboviţeană, iar, la tânăra englezoaică şi la fiica acesteia de un an şi patru luni, a fost identificat noul virus gripal.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite