Târgoviste: Andreea Toader, Miss Dâmboviţa la numai 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2007 a câştigat primul concurs de Miss Dâmboviţa, iar în iunie 2009 a repetat performanţa. Face cursuri de dans de 12 ani, modeling de patru ani şi se pregăteşte de concursul Miss World România.

I-a plăcut să danseze încă de copil şi la patru ani a mers la cursurile de dans organizate de profesorul Gheorghe Văduva şi de fiul acestuia Răzvan. A învăţat să danseze salsa, tango, latino şi dansuri populare. „Cel mai mult îmi plac dansurile din zona Ardealului, au un stil aparte“, spune Andreea.

A participat la concursuri de dans în străinătate şi în ţară, făcându-şi mulţi prieteni printre participanţi. „Am mulţi prieteni, mai corespondăm, ne mai aducem aminte de momentele haioase. Ţin minte că la un festival, în timp ce dansam, mi-a căzut fota, o fustă specifică zonei noastre. Bine că mai aveam ceva pe dedesubt. Altădată mi s-a descheiat opinca, am aruncat-o şi am dansat desculţă“, povesteşte dansatoarea.

Modeling-ul, cealaltă pasiune a Andreei


A făcut parte din prima grupă a cursului de modeling organizat în Târgovişte, curs predat de Ada Jitariu. Iniţial nu a vrut să meargă la cursuri. „M-a dus mama la 12 ani pentru că eu eram mai ruşinoasă. Mai întâi am făcut cursuri de bune maniere, de mers, iar mai târziu au început şi prezentările. Era muncă multă, foarte mare concurenţă între fetele de la curs şi trebuia să demonstrezi ca eşti numărul unu“, spune Andreea.

La 14 ani a participat la primul său festival de modă, la Craiova, unde a prezentat colecţia creatorului francez Cristophe Guillarme, cel care a descoperit-o pe Claudia Schiffer. „Erau 300 de fete, din care se selecţionau numai câteva. Erau numai fete foarte înalte, nici nu mă aşteptam să fiu aleasă“, îşi aminteşte Andreea.

 În 2005, a avut o prezentare la Târgovişte, moment în care a luat examenul final şi a făcut trecerea de la cursant la model.

„Miss Dâmboviţa”, în 2007 şi 2009

La 13 ani, a participat la primul concurs „Miss Dâmboviţa“ organizat de agenţia Active Models şi a concurat cu zece fete din toate oraşele judeţului. „Era primul concurs şi lumea era curioasă. Am avut emoţii foarte mari. Nu vezi mai nimic din ce este în sală. La final, eram la egalitate de puncte cu o fată şi am primit o întrebare surpriză: „Cum aş cuceri un fotbalist?“. Am fost mai spontană şi am primit aprecierea juriului“, povesteşte Andreea.

La data de 5 iunie 2009, Consiliul Elevilor a organizat concursul de miss şi mister. „Au fost nouă perechi, dar prezentarea s-a făcut individual. Am câştigat şi eu şi Radu, partenerul meu de la dansuri, care la început nici nu a vrut să audă de participare. M-am şi împiedicat, mi-a intrat tocul în podeaua scenei, dar se pare că nu s-a observat. Premiul a constat într-o excursie în Europa pentru trei persoane, am ales Costa Brava, Spania, mai rămâne de văzut când o să plec”, spune Andreea.

Acum se pregăteşte pentru concursul Miss World România. A câştigat primul casting organizat de două agenţii de modeling în colaborare cu revista Coolgirl, şi trebuie să treacă şi de castingul din luna septembrie. „Dacă nu voi trece acest test voi fi selecţionată pentru alte concursuri de miss, pe diverse categorii de vârstă“, adaugă Andreea.

Printre planurile de viitor se găseşte şi o facultate, dar încă nu ştie care. „M-am gândit să dau la coregrafie, iar o alta variantă ar fi sa merg la arhitectură....sau regie de teatru si film“, încheie Miss Dâmboviţa.

Ce-i place:
„Să fac pe şefa. Sunt exigentă cu mine însămi şi cu cei din jurul meu şi îmi place ca tot ceea ce fac sa fie impecabil. Cred că sunt o perfecţionistă. Dintre felurile de mâncare, îmi plac cartofii prăjiţi, shaorma şi băuturile acidulate“, spune tânăra. Îi place foarte mult să participe la şedinţe foto şi să deseneze.

Ce nu-i place:
„Oamenii ipocriţi şi cei care te vorbesc pe la spate. Nu-mi place toamna pentru că este monotonă şi detest ploaia rece. Nu-mi place să primesc ordine de la alţii, de aici mai apar şi conflicte din când în când. Ca mâncare, mă feresc cât pot de ciorbă, cu excepţia ciorbei de burtă“, spune Andreea.

Întrebări şi răspunsuri:

Ţi-ar plăcea să lucrezi în străinătate?
A.T.: „Mi-ar plăcea foarte mult să merg în străinătate, dar pentru că încă nu sunt majoră va trebui să mai aştept încă doi ani. Îmi doresc să devin imaginea unei firme pentru femei. Nu ştiu dacă aş rămâne definitiv în străinătate, poate doar dacă aş avea nişte condiţii extraordinare. Nicăieri nu e ca acasă, nu cred ca m-aş stabili definitiv, totuşi. Mai vedem când va fi cazul.

Crezi că vei face şi peste zece ani ceea ce faci acum?
A.T.: „Îmi place ceea ce fac acum şi nu aş schimba nimic. Îmi doresc să continui, să fac o carieră, deşi se spune că la 30 de ani apare „pensia modelului“. Mă voi orienta, cel mai probabil, spre design sau coregrafie, oricum voi face tot posibilul să rămân în domeniu.

PROFIL:
Născută: 4 martie 1993, Târgovişte
Studii: Liceul de Arte „Bălaşa Doamna“, Secţia de Arhitectură
Profesia: elevă
Familie: Are o soră

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite