DSP cere demiterea managerului spitalului din Titu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul bebeluşului de şase luni, decedat în urmă cu trei zile la Spitalul din Titu, nu va rămâne fără urmări. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că va cere demiterea managerului spitalului pentru deficienţe în actul organizatoric. Şi asta pentru că părinţii micuţului au fost obligaţi să cumpere medicamente.

 „Nu au fost constatate deficienţe semnificative în ceea ce priveşte actul medical. Singura problemă ar fi de ordin administrativ organizatoric şi anume lipsa de medicamente uzuale în cadrul spitalului. Având în vedere că managarul Spitalului din Titu fidează în mod constant atât Direcţia de Sănătate Publică cât mai ales autoritataea publică locală, este posibil ca în cadrul Consiliului de Administraţie să propunem demiterea managerului”, a declarat directorul DSP Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu.

UPDATE:

Părinţii unei fetiţe de numai şase luni au fost la un pas să leşine când au auzit că odrasla lor a murit pe patul de spital. Aceştia s-au prezentat cu fetiţa la Spitalul Orăsenesc din Titu, cu febră foarte mare. La doar cateva ore de la internare, micuţa s-a învineţit şi a murit, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare ale medicilor. Parinţii îi acuză pe medicii spitalului că au greşit diagnosticul şi ca le-au spus că micuţa are doar roşu în gât. “Am adus-o aici şi mi-au spus că nu are nimic, doar roşu în gât. I-au făcut o injecţie şi mi-au spus că o să fie bine şi uite că mi-a murit copilaşul. Mi-au omorât inima mea, mi-au luat viaţa mea. Avea şase luni de zile, mi-au omorât copilul”, striga disperat Nicolae Cristea, tatăl fetiţei.

Mama fetei spune că aceasta s-a învineţit din cap până în picioare, în câteva minute. “I-au făcut nişte ampicilină, i-au dat nişte pastile pentru vomitătură, că a vomitat de două ori. Imediat după asta, pe faţa fetiţei mele au apărut nişte puncte de culoare mov. Tot corpul i se învineţise. Am cerut să îl ducem la Târgovişte dar ne-au spus că nu e grav, are o alergie”, spune Aurelia Cristea, mama fetiţei.

Medicii Spitalului din Titu spun că starea copilui s-a agravat brusc deşi micuţa era în tratament. În ciuda tuturor eforturilor făcute de către cadrele medicale, fetiţa s-a stins din viaţă. “A fost văzută de un medic specialist şi i s-a dat tratament. Deci copilul era sub tratament. Cinci ore mai târziu am fost anunţat că starea copilului s-a înrăutăţit brusc. Copilul făcuse stop cardio-respirator. Între timp a venit şi echipa specializată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, cu medic pediatru. I-au făcut reaminare, dar copilul a decedat”, a declarat Iona Vârlan, medic de gardă Spitalul Orăşenesc Titu.
Părinţii copilului au depus o plângere penală la poliţie, care va începe cercetări în acest caz, iar reprezentantii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa vor demara şi ei o anchetă în acest caz.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite