DOSAR DE CANDIDAT Florin Popescu s-a tăiat ca maioneza....cam repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Popescu, vicepreşedinte PDL
Florin Popescu, vicepreşedinte PDL

Noul val din politica românească l-a aruncat în 2008 pe ţărmul prosperităţii şi al puterii pe tânărul Florin Popescu- fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, actual candidat al PDL pentru un fotoliu de deputat la Târgovişte.

Figura lui Popescu este emblematică pentru baronizarea acută a democrat liberalilor sub guvernele Boc, în doar patru ani, jupânul de la Târgovişte reuşind să-şi lipească eticheta de baron- vedetă a PDL, cu largul concurs şi sprijin al protectoarei sale Elena Udrea, după cum scrie AICI, realitatea.net.

Popescu era supranumit de presa dâmboviţeană „Naşul” aluzie la binecunoscut film cu Al Pacino.

Banii guvernamentali şi cei europeni de la Ministerul Dezvoltării au curs în râuri către Târgovişte unde Popescu îl avea ca partener pe primarul Gabi Boriga, bogăţia afişată, tupeul politic şi aroganţa faţă de oameni a celor doi a făcut ca PDL să piardă la alegerile din primăvară şi Primăria Târgovişte şi CJ Dâmboviţa deşi Popescu şi Boriga se aşteptau la o victorie sigură.

Tot presa a relatat cum procurorii DNA au făcut descinderi la primăria Târgovişte anul acesta- până în prezent însă nici o acuzaţie oficială nu a fost făcută pe numele celor doi PDL-işti.

Puterea baronului Popescu era legendară în anii în care Udrea patrona de factor PDL- el a reuşit să-şi promoveze oamenii de încredere în funcţii grele la Bucureşti- Ion Folescu, director Electrica, Mihail Vădan, şeful agenţiei pentru dezvoltare rurală şi piscicultură, Aurelian Popa, şeful activelor statului, Costel Gavrilă, şeful Jandarmeriei Române sau Aurel Vlădulescu şeful corpului de control din ministerul de Interne.

Interesele sale de afaceri cunoscute sunt legate de societate de construcţii PROCOR SA, la care Popescu şi-a vândut acţiunile, fiind coordontă din umbră de tatăl acestuia.

Compania PROCOR a încasat zeci de milioane de lei din contracte cu bani publici- cele mai multe fiind încheiate cu compania Lucrări Drumuri şi Poduri SA deţinută tocmai de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

O altă companie Biandra Trading în care Popescu avea interese comercializa centrale termice, susţine presa locală, tocmai în timp ce Primăria Târgovişte invita locuitorii din oraş să se debranşeze de la sistemul de încălzire centralizat al primăriei- practic compania Termica a primăriei a fost dusă în pragul falimentului.

Ieşit şifonat din alegerile locale Popescu îşi joacă acum ultima carte- dacă nu se alege deputat va dispărea ca o cometă de pe cerul politicii dâmboviţene, aşa cum febleţea sa Elena Udrea este pe care să părăsească marea arenă politică.

Un sfat pentru tânărul politician- tupeul te poate duce departe, în politică însă este ca la maraton, reuşesc cei care au anduranţă şi rezistenţă, dvs dl baron v-aţi tăiat ca maioneza, cam repede...

Sursa: realitatea.net

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite