Târgovişte: DN 72 intră, în sfârşit, în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  DN 72 intră, în sfârşit, în reabilitare
Târgovişte: DN 72 intră, în sfârşit, în reabilitare

De astăzi, au început lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului naţional 72, Găeşti-Târgovişte- Ploieşti. Acesta este, de departe, cel mai prost drum naţional care străbate judeţul.

Gropile din asfalt le dau bătăi de cap şoferilor, mai ales în apropiere de Găeşti.

Numai anul acesta, au avut loc, pe acest drum naţional, 10 accidente, dintre care 5 grave, soldate cu răniţi grav sau decese. Anul trecut, au fost 31 de accidente, dintre care 12 grave.

Lucrările ar fi trebuit să demareze încă de anul trecut, dar acestea au fost mult întârziate de contestaţiile depuse în urma licitaţiilor. Termenul de finalizare a proiectului este de peste doi ani, dar ar putea fi terminat cu câteva luni mai devreme.

“Constructorul şi-a luat angajamentul să termine într-un an şi trei luni, dar termenul de finalizare e de peste doi ani”, a declarat Dragoş Paraschiv, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte.

Lucrările pornesc de la Dărmăneşti

Deşi programate iniţial să înceapă de la Găeşti spre Târgovişte, lucrările vor fi pornite de la Dărmăneşti, la graniţa cu judeţul Prahova. Firma care a câştigat licitaţia, Spedition UMB, este din Bacău.

“Fiind mai mare tronsonul am zis să pornim de la km 64 spre Târgovişte”, a mai precizat Dragoş Paraschiv.
Traficul rutier nu va fi blocat sau deviat, lucrările desfăşurându-se, alternativ, pe câte un sens de mers.

46 milioane de euro costă lucrările

Investiţia totală estimată se ridică la 46 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri structurale europene. Este posibil însă ca preţul final să fie mai mare.

“S-ar putea să mai apară diferenţe în funcţie de ce găsim în teren”, a adăugat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte.

Pe acest drum, nu s-au mai realizat lucrări de amploare din anii ’50. “Nemţii au fost ultimii care au lucrat pe el în 1952 sau 1955”, susţine Dragoş Paraschiv.

Cel mai mult se bucură şoferii că acest drum a intrat în reabilitare, deşi mai au de aşteptat până când vor putea circula normal de la Găeşti la Ploieşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite