Târgovişte: Zăpezile au blocat DN 71 la Cota 1.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tiruri şi de maşini au stat pe loc pe vârful Păduchiosu până la degajarea drumului. Şoseaua s-a transformat în câteva ore într-un adevărat patinoar, iar şoferii neechipaţi cu lanţuri şi anvelope de iarnă au rămas blocaţi până la intervenţia plugurilor.

Prima zăpadă serioasă cazută în judeţul Dâmboviţa i-a luat prin surprindere pe şoferi. Aceştia au plecat de acasă cu cauciucuri de vară, iar seara se putea termina cum nu se poate mai rău pentru unii dintre ei. Drumul Naţional 71 Târgovişte - Sinaia a fost blocat, ieri, încă de la ora trei după-amiază. Drumarii au reuşit degajarea drumului de-abia după şase ore. Stratul de zăpadă măsura patru centimetri până la intervenţia utilajelor speciale.

„ Iarna ne-a luat prin surprindere“

Şoferii dau vina pe angajaţii de la drumuri şi spun că aceştia s-au mişcat încet. „Zăpada ne-a luat prin surprindere. Deşi am avut lanţuri, am patinat pe drum pentru că drumarii nu au dat cu nisip. Era altceva dacă era puţin nisip împrăştiat sau nişte sare“, a declarat şoferul unei dubiţe.

„Iarna ne-a luat prin surprindere pe noi, şoferii, dar mai ales pe cei de la drumuri. Au trecut pe lângă mine şi nici nu au putut să mă scoată. Chiar o maşină de la drumuri a rămas blocată, dacă vă vine să credeţi. E greşeala noastră că nu avem lanţuri şi nisip. Ne-am ajutat reciproc să ne scoatem maşinile din zăpadă“, ne-a spus alt şofer.

image



Nici maşinile echipate de iarnă nu au reuşit să urce spre Cota 1.000 decât împinse sau tractate. Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte, Relu Popescu, a declarat că, ieri, s-a intervenit cu cinci utilaje de deszăpezire cu lamă. „A nins extrem de puternic, iar intervenţia noastră a fost îngreunată şi din cauza maşinilor blocate. Şoferii nu erau pregătiţi cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri. După ce s-a deblocat drumul, muncitorii au rămas în zonă pentru a împrăştia material antiderapant. Blocajul a apărut în primă fază din cauza unui tir încărcat cu marfă care s-a pus de-a curmezişul drumului. Ulterior, maşinile nu au mai putut urca decât după ce am intervenit noi“, a declarat Relu Popescu. 

Au intervenit şi jandarmii

Şoferii blocaţi în trafic au fost ajutaţi chiar şi de jandarmii care au sosit la faţa locului. „Ni s-a cerut ajutorul prin sistemul unic de urgenţă 112 de către conducătorii care au rămas înzăpeziţi în zona Cotei 1.000. Am intervenit cu un echipaj şi am dat o mână de ajutor drumarilor“, a declarat sublocotenentul Marian Gheorghe, de la Inspectoraul Judeţean de Jandarmi „Basarab I“ Dâmboviţa.

Luaţi-vă nisip şi sare la voi

Poliţiştii recomandă şoferilor să nu mai plece de acasă fără să aibă la ei lanţuri şi mai ales cauciucuri de iarnă. În maşină trebuie să existe rezerve cu nisip şi sare. De asemenea, şoferii sunt rugaţi să permită accesul utilajelor care acţionează pentru deszăpezirea drumurilor, să adapteze viteza la  condiţiile de drum şi să nu plece către munte fără a avea maşinile
echipate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite