Târgovişte: Au dispărut craterele pe DN 72

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Au dispărut craterele pe DN 72
Târgovişte: Au dispărut craterele pe DN 72

Primul strat de asfalt a fost turnat de la Dărmăneşti până la Găeşti în nici trei săptămâni. Lucrările de reabilitare a DN 72 au început în forţă, după ce au fost întârziate un an ca urmare a contestaţiilor depuse în urma licitaţiilor. Durata de execuţie este de peste doi ani, dar lucrările ar putea fi terminate în primăvară.

Lucrările de refacere a Drumului Naţional 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti au avansat rapid, astfel că în nici trei săptămâni, primul strat de asfalt, cu o grosime de 8 cm, a fost turnat pe întreaga distanţă de la Dărmăneşti, intrarea în judeţul Dâmboviţa, până la Găeşti. De astăzi, constructorul începe să aştearnă un geocompozit.

“Acest geocompozit este ca un fel de plasă şi se aşază doar peste primul strat de asfalt”, ne-a explicat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgovişte, Relu Popescu.

 Cu totul, drumul va avea trei straturi de asfalt, ultimul urmând a fi turnat în primăvară.

“Rămâne de văzut dacă firma care se ocupă de lucrări va turna şi ultimul strat în acest an. Asta depinde însă şi de condiţiile meteo. S-a mers oricum foarte repede. Este un constructor puternic şi acesta este ritmul lui”, a declarat Popescu.

Ceva mai mult vor dura lucrările la poduri, podeţe şi acostamente. Şoferii se bucură însă că au scăpat de craterele din asfalt şi sunt nerăbdători să vadă lucrarea finalizată.

“În sfârşit, vedem şi noi drumul ăsta refăcut. O să mai dureze până când va fi gata, dar măcar poţi circula fără să te temi pentru starea maşinii”, a declarat Vasile Ionescu, un târgoviştean de 55 de ani.

“Bine că nu mai sunt gropile alea immense pe drum. Sper să termine cât mai repede lucrările la acest drum mai ales că este foarte tranzitat”, a spus şi Ion Anghel, un şofer de 45 de ani.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului naţional 72, Găeşti-Târgovişte- Ploieşti, de departe, cel mai prost drum naţional care străbate judeţul, au început pe 27 iulie. Numai anul acesta, au avut loc pe acest drum naţional 10 accidente, dintre care 5 grave, soldate cu răniţi grav sau decese. Anul trecut, au fost 31 de accidente, dintre care 12 grave.

Lucrări amânate un an

Lucrările ar fi trebuit să demareze încă de anul trecut, dar acestea au fost mult întârziate de contestaţiile depuse în urma licitaţiilor. Termenul de finalizare a proiectului este de peste doi ani, dar ar putea fi terminat mult mai devreme. Firma care a câştigat licitaţia, Spedition UMB, este din Bacău.

Traficul rutier nu va fi blocat sau deviat, lucrările desfăşurându-se, alternativ, pe câte un sens de mers.

180 de milioane de lei costă lucrările

Investiţia totală estimată se ridică la 180 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri structurale europene. Pe acest drum, nu s-au mai realizat lucrări de amploare din anii ’50.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite