DESTINDERE: Rutina este învinsă în costum de carnaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii au început să prindă gustul unor petreceri ieşite din tipare şi caută să se îmbrace cât mai hazliu. Peste este 1000 de piese de vestimentaţie reprezentând personaje de basm, din desene animate sau eroi ai filmelor de aventuri stau la dispoziţia amatorilor de distracţie.

Viaţa poate intra, pentru câteva ore, într-o altă dimensiune. Cea a fericirii, a degajării, a ieşirii din şabloanele cotidianului, a evadării din obişnuit. Asta ne spune Cristina Dore, care deţine la Târgovişte un salon de închiriere a costumelor şi accesoriilor pentru carnaval.

Peste 1000 de piese de vestimentaţie pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. De la un banal personaj de desene animate până la super eroi – Batman, Superman, Power Rangers etc. Cei care doresc să pătrundă în lumea basmului găsesc costume de împăraţi, prinţese, Făt-Frumos, cavaleri.

Cristina Dore a început acest gen de activitate în urmă cu 8 ani, la Târgu Mureş, din pasiune, nu pentru a câştiga bani. La un moment dat, a cedat totul, fiind nevoită să plece cu familia în Indonezia, unde fusese detaşat cu serviciul soţul său.

Buna dispoziţie te cuprinde instantaneu


„Când m-am întors, am constatat că atracţia pentru costumele de carnaval, dorinţa de a-i vedea pe oameni fericiţi nu mi-a trecut. Am decis să încep din nou, la Târgovişte, unde ne-am stabilit în urmă cu trei ani”, spune Cristina. Aproape toate vestimentaţiile pe care le închiriază sunt aduse din străinătate. Multe sunt piese unice.

„Dacă nu am un costum anume încerc să-l cos sau să-l cumpăr, astfel încât clientul să fie mulţumit”. Ne mărturiseşte tânăra că există multe diferenţe între atitudinea ardelenilor şi cea a dâmboviţenilor. În Târgu Mureş, oamenii iubesc să se îmbrace ca pentru carnaval. La Târgovişte, o fac din obligaţie, însă sfârşesc prin a se destinde.

image

„Pot să spun că a apărut un fel de modă printre firme care renunţă tot mai des la petrecerile clasice. Practic, şefii le cer angajaţilor să se îmbrace în costume de carnaval la evenimentele organizate. La început oamenii sunt supăraţi şi reticenţi, însă până la urmă le place şi intră în pielea personajului. La un moment dat, un motociclist mi-a spus plictisit că este obligat să se costumeze, însă el nu vroia fiindcă se vedea ridicol. A sfârşit prin a pleca îmbrăcat în Batman şi a fost extrem de încântat”, completează Cristina Dore.

Obligaţia celui care închiriază un costum este doar aceea de a-l returna, după intervalul de timp stabilit. Nu i se opreşte o garanţie în acest sens, nici buletinul şi nu este obligat să cureţe vestimentaţia pe propria cheltuială. Salonul „La Luna” este deschis zilnic pe Calea Domnească, la nr. 266, în zona Bisericii Albe.

Preţuri accesibile


Închirierea unui costum de carnaval te scapă de cheltuielile costisitoare cu achiziţionarea vestimentaţiei sofisticate pentru petrecere, fiindcă preţurile sunt pentru tot buzunarul: prinţese – 25 de lei; animale – 25 de lei; haine – 20 de lei; pelerine – 10 lei; accesorii – 5 lei. De asemenea, pentru 60 de lei vă puteţi însufleţi petrecerile cu o mascotă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite