DECRET Codruţ Oprea a fost avansat la gradul de cavaler, dar fără să ştie familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decretul de atribuire a distincţiei, oferite de preşedinţie, a fost publicat în Monitorul Oficial din 12 august. De atunci, nimeni dintre oficiali, fie ei de la preşedinţie sau poliţie, nu i-a anunţat pe membrii familiei de oferirea distincţiei. "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, i-a fost acordat lui Codruţ "în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul şi fermitatea de care a dat dovadă în timpul executării misiun

Preşedinţia l-a decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, pe Codruţ Oprea, poliţistul rănit grav în 2010 de un interlop din clanul Ghenosu. Distincţia i-a fost oferită "în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul şi fermitatea de care a dat dovadă în timpul executării misiunilor", numai că familia poliţistului nu are habar de acest lucru.

Oficialii de la Bucureşti nu au catadicsit să îi anunţe pe apropiaţii plutonierului Codruţ Oprea, care este considerat "un model al tinerelor generaţii de poliţişti". Distincţia a fost acordată la propunerea ministrului de Interne, Traian Igaş.



„Daca era să îi acorde titllul acesta, trebuia să ştim şi noi, membrii familiei. Aşa am citit şi eu pe internet după ce m-aţi anunţat dumneavoastră, dar nu m-a anunţat nimeni în mod oficial. Eu am făcut demersurile să i se acorde acest merit, dar până acum nu am fost anunţat de rezultat” , a declarat Adrian Oprea, tatăl poliţistului.

Şi reprezentanţii de la IPJ Dâmboviţa au „ratat” momentul. „Propunerea e făcută de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, prin IGPR. Aşteptam să se publice în Monitorul Oficial de pe o zi pe alta”, a declarat comisarul de poliţie Vasile Tache, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa.

Uitat de autorităţi pe patul de spital

De când a fost adus la Spitalul Floreasca din capitală, starea de sănătate a lui Codruţ pare să se menţină pe o linie de plutire. Familia este însă, cea care se zbate cel mai mult. Chiar dacă are certificat de handicapat, Casa de Asigurări de Sănătate nu îi mai acordă gratuităţi la medicamentele şi vitaminele care îl mai ţin în viaţă.

„Bine ar fi să se ducă cineva şi la el să îl vadă, că soţia mea e acolo şi se plânge că nu are Vitamina C, nu are medicamente. Astea sunt esenţiale pentru fiul meu. Degeaba îi dau acea distincţie dacă nu îl ajută în vreun fel. Ar trebui să i se dea gratis aceste medicamente şi vitamine, dar noi suntem cei care dau banii pe ele. Nici nu ştiu ce să mai spun. Sunt aşa de supărat încât nu mai am la cine să mă plâng. Sunt într-o situaţie critică”, mai spune tatăl poliţistului.

Codruţ Oprea, în salvare
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite