DECIZIE Magistraţii l-au trimis pe Relu Anghelescu după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Relu Anghelescu, alături de primarul din Tărtăşeşti, Cristian Costache, au fost prinşi în fragrant de DNA, în timp ce solicitau 100.000 de lei, omului de afaceri Dragoş Dumitru, pentru “a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a il

Potrivit magistraţilor, decizia instanţei nu este una definitivă, Relu Anghelescu având drept de recurs. Fostul consilier al preşedintelui CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Mai mult, acesta trebuie să plătească şi o amendă de peste 100 de milioane de lei vechi.

“Decizia nu este finală. Este cu apel şi recurs”, a declarat judecătorul Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa. Sentinţa a fost dată în şedinţa din 27 iulie a.c., în baza art. 26 şi 254, alin. 1 din Codul penal. Inculpatului i s-a aplicat, de asemenea, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a, lit.b şi lit.c Cod penal, pe o durată de un an şi şase luni, adică dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii electiv publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

A recunoscut fapta

Surse din rândul magistraţilor ne-au confirmat că Relu Anghelescu ar fi recunoscut fapta. “Nu comentez nicio decizie a justiţiei. Dacă am găsit sau nu un înlocuitor sau nu pentru el este o altă discuţie şi vorbim altă dată de treaba asta”, a declarat uşor deranjat, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

 

Imediat după apariţia în presă a acestui caz, Florin Popescu l-a suspendat din funcţie pe Relu Anghelescu.Judecătorii au disjuns cauza în dreptul celui de-al doilea inculpat, Cristian Costache, primarul localităţii Tărtăşeşti, care era şi el judecat în acest caz. Acesta va fi judecat separat iar dosarul său va fi analizat pe 8 august.

Firul poveştii

Potrivit DNA, în cursul lunilor aprilie – mai 2011, Cristian Costache, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, a pretins de la administratorului unei societăţi comerciale (Dragoş Dumitru, denunţător în cauză), suma de 100.000 de lei “pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti”.

Pentru acest contract, Primăria Tărtăşeşti achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei în condiţiile în care lucrările nici măcar nu au fost începute. Mai mult, primarul i-a comunicat lui Dragoş Dumitru că nu este necesar să execute lucrarea ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal.
Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul lui Relu Anghelescu, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită. 

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite