DECIZIE: Reduceri la plata gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a mai pondera oarecum tensiunea generată în rândul populaţiei de costul ridicat pentru serviciul de colectare şi transport al gunoiului menajer, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Dâmboviţa (ADI) a hotărât să diminueze cu 50% taxa de habitat percepută persoanelor care locuiesc singure, începând cu 1 aprilie.

Acestea vor plăti 8 lei lunar, faţă de 16 lei cât au achitat până acum, fără ca administraţiile locale să acopere diferenţa. Datele pentru aplicarea tarifului diferenţiat trebuie transmise de fiecare primărie în parte către Electrica SA, societate care a concesionat serviciul de încasare, începând cu 1 martie.

Nu se ştie numărul de beneficiari


ADI a mai decis să acorde reducere de 50% rezidenţilor cu domiciliul în afara judeţului şi de 75% celor care locuiesc în Dâmboviţa. În această situaţie, consiliile locale din fiecare comună suportă diferenţa de taxă.

„Momentan, nu am centralizat datele cu privire la numărul de persoane care vor beneficia de aceste facilităţi”, spune Pavel Babeu – director executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară. Am mai aflat că încasările, în 2010, au depăşit 80%.

Pentru anul în curs, autorităţile speră să se apropie de 100%, ţinând cont că banii sunt colectaţi de la populaţie de Electrica SA, cu excepţia oraşului Târgovişte. Aici, taxa se achită la ghişeele Companiei de Apă şi cele ale Serviciului Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite