DECIZIE: Maşinile se ridică şi de pe trotuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii târgovişteni au adus ieri două modificări importante Regulamentului de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor oprite sau staţionate neregulementar, a celor expuse spre vânzare fără autorizare şi a celor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Târgovişte.

În primul rând, au decis aleşii ca de acum înainte să fie luate pe platformă şi maşinile parcate pe trotuare, indiferent că le mai rămâne sau nu loc de trecere şi pietonilor. Taxa pentru recuperare a rămas aceeaşi, respectiv 250 de lei. Târgoviştenii au privit cu ochi buni decizia, întrucât, spun ei, nu mai pot utiliza trotuarele din cauza şoferilor care s-au învăţat să... ocolească parcările cu plată.

20% din încasări ajung la Primărie


„Cel mai rău este în zona ITM. Sunt momente ale zilei când nu ai pe unde trece. Asta în condiţiile în care, peste stradă, este o ditamai parcarea care zace goală. Trebuie să ne învăţăm şi noi să respectăm legea şi, dacă nu se poate de bunăvoie, atunci e bine să folosim forţa”, crede Valentin Neguţ, 32 de ani.

Cea de-a doua modificare esenţială a Regulementului priveşte procentul din încasări care revine administraţiei locale. Până la şedinţa de ieri, Primăria Târgovişte primea de la firma care a concesionat acest serviciu 23,5 lei din taxa de recuperare a maşinilor în sumă de 250 de lei, adică mai puţin de 10%.

Aleşii au considerat că sunt prea puţini bani, astfel că au majorat procentul la 20%, ceea ce înseamnă că, de acum înainte, partea care va reveni municipalităţii va fi de 50 de lei.

Au existat şi voci care au spus că nu ar trebui să se ia o hotărâre fără a se ţine cont de interesele firmei colaboratoare. Până la urmă, proiectul a fost aprobat. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite