DEBARASARE Reciclare, cu tombolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România trebuie să atingă o cotă de 4 kilograme de deşeuri din echipamente electrice, electronice şi electrocasnice pentru fiecare locuitor, conform angajamentelor luate în faţa Uniunii Europene, la momentul aderării.

Deocamdată, populaţia este greu de convins să renunţe la vechituri. Cu toate campaniile „Marea debarasare” organizate de Ministerul Mediului, abia am ajuns să colectăm 1,5 kilograme de DEEE-uri/cap de locuitor. „Am un frigider din 1980. L-aş schimba, dar nu am bani să cumpăr altul, aşa că mă rog la Dumnezeu să mă mai ţină ăsta, să nu se strice”, spune Lucreţia Tudor, o târgovişteancă de 60 de ani.

Premii în valoare de 5.000 de lei


Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte şi partenerul desemnat pentru derularea acţiunilor de colectare – o firmă din Bucureşti – îi provoacă pe locuitorii oraşului să scoată din case aparatura învechită printr-o tombolă, dotată cu premii în valoare de 5.000 de lei. La tragerea la sorţi din luna decembrie, pot participa toate persoanele fizice care au predat un echipament electric sau electronic uzat la centrul de preluare din Micro XII, strada Radu de la Afumaţi, nr. 7.

Dănuţ Badea, Directorul Direcţiei de Salubritate, ne-a informat că persoanele care nu se pot deplasa, dar doresc să renunţe la aparatura deteriorată pot suna la numărul de telefon 0245-216995 şi o echipă va veni să le ridice de la domiciliul solicitantului. „Protejarea mediului este una din priorităţile Executivului târgoviştean. Prin activităţile pe care le întreprindem, arătăm că suntem prieteni ai naturii. Declanşăm acţiuni ample de strângere a gunoaielor, regenerăm spaţiile verzi sau reciclăm deşeurile. Toate, pentru binele nostru şi al mediului în care trăim”, spune Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite