Cutremurător: Un bătrân de 88 de ani a ajuns la spital cu capul plin de viermi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Petria, din Potlogi, suferă de cancer de piele suprainfectat. Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte l-au curăţat, însă viermii continuă să iasă la suprafaţă.

Cadrele medicale de pe ambulanţă s-au îngrozit când au văzut în ce hal se prezintă bătrânul Ion Petria, de 88 de ani, din Potlogi. Omul avea o rană imensă la ochi, în care colcăiau viermii. Vecinii s-au mirat şi ei. Spun că nu l-au mai văzut de ceva vreme. Nici prin curte, nici pe la poartă, dar nu li s-a părut ciudat fiindcă Ion Petria nu era prea comunicativ. Nu discuta cu ei. În ultimii ani, nici  Gheorghe Petria, băiatul bătrânului, nu-i mai intra acestuia în voie. “Nu sunt amărâţi. Au tot ce le trebuie”, ne-a spus Maria Petcu, asistent social la Primăria Potlogi. “Copiii au vrut să-l ducă de multe ori la doctor, dar bătrânul se opunea. Nu vroia să audă de aşa ceva. Nu se ducea nici măcar la biserică. În ultimul timp, îi apăruse o infecţie la ochi. L-au rugat să meargă la medic. Degeaba. I-au cumpărat ei antibiotice. L-au tratat cum au ştiut, tot ca să nu păţească ceva”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Maria Petcu.

“Colcăiau viermii pe el ca pe cadavre”

Dr. Carmen Marcu, director medical la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte, spune că nu a văzut niciodată un asemenea caz. “Colcăiau viermii pe el ca pe cadavre. Îi ieşeau din cap, din ochi”, declară dr. Carmen Marcu. După ce i-a fost curăţată rana, bătrânul Ion Petria a fost internat la Secţia Oncologie. Se pare că suferă de un cancer de piele suprainfectat. Este ţinut sub observaţie medicală, deoarece din ţesuturi continuă să iasă la suprafaţă viermi. Dr. Carmen Marcu nu înţelege de ce familia a aşteptat atât de mult. “Chiar dacă bătrânul este recalcitrant şi nu comunică, ei ar fi trebuit să solicite prezenţa Poliţiei, să-l aducă cu forţa, nu să-l lase să ajungă în aşa hal”, spune dr. Marcu.

Nimeni nu-i intra în voie bătrânului Petria

Oamenii în sat povestesc că bătrânul se trage dintr-o familie de gospodari. Ion Petria a lucrat ca paznic pe la diferite firme, apoi s-a ocupat de agricultură. Nu prea avea prieteni. Şi fratele său care a murit a suferit de o afecţiune a pielii. Erau oameni reticenţi la tratament. Nu vroiau în ruptul capului să meargă la spital. Vecinii nu-l acuză pe Gheorghe, băiatul lui Ion Petria, şi nici pe nora sa. Zic ei că aceştia s-au chinuit cât au putut să-l îngrijească, dar “moşul era sclerozat. Nu vroia să facă nimic din ceea ce îi  ziceau”, spune un localnic din Potlogi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite