Cursuri de autocunoaştere pentru târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei pot afla mai multe despre cum pot să fie mai umani, prin studiul culturilor şi mitologiilor străvechi. Asociaţia Gnostică de Studii Antropologice şi Culturale (AGEAC) desfăşoară conferinţe şi cursuri pe teme despre destinul omului.

Ce suntem şi cine ar trebui să fim? Este principala întrebare la care membrii AGEAC oferă un răspuns printr-o serie de cursuri pe care le propun târgoviştenilor, făcând apel la cunoştinţe din mai multe domenii. “Gnoza, învăţăturile pe care le transmitem se bazează pe patru stâlpi ai cunoaşterii: ştiinţă, artă, filosofie şi religie, prin incursiune în culturile mitologiile umanităţii mai vechi sau mai noi. Cursurile pe care le organizăm se adresează oricui vrea să schimbe ceva în interiorul lui, în comportamentul lui, în obiceiurile sale şi în relaţia cu ceilalţi”, explică Nicoleta Goia, profesor de antropologie gnostică care predă la Târgovişte. “Cât priveşte răspunsul la întrebarea pe care mulţi dintre o punem, noi, oamenii, ar trebui să ne folosim mai mult umanitatea. Să încercăm, ca un obicei zilnic, să ne punem în locul celorlalţi, să încercăm să-i înţelegem. Ca să facem acest lucru, trebuie mai întâi să ne cunoaştem pe noi înşine şi apoi să renunţăm la egoisme”, adaugă Nicoleta.

AGEAC nu este o sectă
AGEAC este o instituţie antropologică, ştiinţifică şi culturală, cu caracter internaţional, integrând persoane dintr-un vast domeniu de activităţi profesionale, care îndeamnă oamenii la analiză, dar mai ales la autoanaliză. “Obiectivul nostru este să ajutăm fiinţa umană să se autocunoască într-un mod profund, din perspectiva vieţii sale şi să-l impulsionăm să se dezvolte interior şi cultural. AGEAC nu are scopuri băneşti şi nu este o sectă”, subliniază Nicoleta. În prezent, filiala din Târgovişte a asociaţiei numără aproximativ 20 de membri activi, iar cursurile vor debuta marţi, 27 aprilie, de la ora 18.30, la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”. “Cine vrea să ne cunoască poate veni marţea, la cursurile noastre”, precizează profesoara de la Târgovişte.
Deschiderea cursurilor a fost anunţată printr-o conferinţă despre destinul omului, susţinută pe 19 şi 20 aprilie de Octav Popianăş, din Braşov, profesor de antropologie gnostică şi el. La conferinţă au participat în jur de 20 de persoane, membrii, dar şi viitori cursanţi. “Am aflat de conferinţă de la o prietenă care participă la cursurile asociaţiei de doi ani. M-am gândit să vin şi eu, pentru că mă interesează subiectul. Sunt multe lucruri interesante pe care nu le ştiam şi mă voi înscrie la cursurile lor”, ne-a mărturisit Lavinia, o târgovişteancă de 18 ani.

Cursurile AGEAC nu costă
Participarea la cursuri este liberă. “Cursurile nu costă, dar există o cotizaţie benevolă pentru cei care doresc să contribuie la cheluielile de organizare, fiind o asociaţie nonprofit. Important e ca noi, oamenii, să învăţăm să trăim mai inteligent, fără să dăunăm celorlalţi”, explică Nicoleta Goia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite