Cuplurile de aur ale Târgoviştei, premiate de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de familii au primit diplome şi flori, în semn de preţuire, dragoste şi respect. Dorina şi Alexandru Diculescu au fost uniţi de o dragoste fulgerătoare, care a rezistat 62 de ani.

Şi-au asumat un angajament şi au reuşit să-l respecte cel puţin 50 de ani! Sunt cuplurile de aur ale Târgoviştei, oameni care au făcut faţă unei lumi frământate şi care reprezintă un exemplu demn de urmat pentru noi toţi. Doar privindu-i, îţi dai seama că avem multe de învăţat. Ne inspiră răbdare, iubire, solidaritate, echilibru. În semn de apreciere, municipalitatea a decis să treacă peste orice obstacole financiare şi să-i premieze şi anul acesta pe cei mai importanţi locuitori ai oraşului. „Importanţa nu este dată neapărat de cum te cheamă şi câţi bani ai, ci de alte valori, pe care noi, cei tineri, trebuie să le cinstim, trebuie să nu le uităm. Nu sunt valori preţuite în bani, în bogăţii. Sunt valori preţuite în sentimente, în amintiri, în fapte, în gânduri”, crede Gabriel Boriga, primarul Târgoviştei. 

image

„Iubirea ne-a ţinut împreună atâţia ani”
În Sala Florentină a Primăriei Târgovişte, emoţiile au fost mari. 25 de cupluri, unele însoţite de copii şi nepoţi, s-au simţit ca în ziua în care şi-au legat destinele pentru totdeauna. Au fost trataţi cu respect pentru faptul că au reuşit să traverseze încercările vieţii mână în mână şi să rămână uniţi. La rândul lor, ca oameni cu o experienţă covârşitoare, au dat sfaturi tânărului edil al Târgoviştei. Legat de administrarea oraşului, dar mai ales de familie. „Puteţi să mă şi bateţi, că nu mă supăr”, le-a spus glumeţ Gabriel Boriga. De departe au atras atenţia Dorina şi Alexandru Diculescu. Anul acesta, împlinesc 62 de ani de căsnicie. S-au cunoscut la bal, la Manga, comuna Voineşti. „La două săptămâni a venit la Pucioasa şi m-a cerut în căsătorie. Era a doua oară când îl vedeam pe Sandu. După alte două săptămâni, am făcut nunta. Şi când mă gândesc cât de mult s-au rugat fraţii şi prietenii să merg la acel bal... Cred că iubirea ne-a ţinut împreună atâţia ani. Şi buna înţelegere”, spune doamna Dorina. A încercat şi un sfat pentru cei tineri, care îşi unesc destinele şi pornesc împreună pe acelaşi drum. „Trebuie să aibe multă răbdare şi să nu fie egoişti. Trebuie să se ajute reciproc. Eu şi Sandu, aşa am trecut prin viaţă. Şi acum, la 82, respectiv 91 de ani, căutăm să ne menajăm unul pe celălalt. Nu m-ar lăsa să fac nimic, deşi eu sunt cea mai tânără”, povesteşte, zâmbind, Dorina Diculescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite