Târgovişte: Culori impuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocurile din Târgovişte prind culoare odată cu reabilitarea termică. Portocaliu, verde, bleu, grena şi galben. Acestea sunt culorile pe care târgoviştenii le-au preferat atunci când şi-au vopsit blocurile. Cu toate acestea, Primăria Târgovişte are decât 3 culori admise în planul urbanistic.

Oraşul prinde viaţă cu fiecare bloc reabilitat termic. Astfel, odată cu renovarea faţadei blocurilor, se schimbă şi culoarea acestuia. De la cenuşiul tencuielii la coloritul polistirenului nu e decât un singur pas.

Dacă trecem pe lângă zonele de blocuri ale oraşului vom observa, destul de uşor, culoarea preferată a târgoviştenilor. Portocaliu. Cele mai multe clădiri din oraş poartă această culoare. Alte culori pe care locatarii le-au ales pentru blocurile lor sunt bleu, verde, roz şi galben.

“Asta ni s-a părut nouă o culoare frumoasă(n.r. portocaliu), perfectă pentru blocul nostru”, spune Adrian Andreescu, un pensionar de 71 de ani din microraionul 6. “Blocul nostru este printre cele mai frumoase din oraş datorită culorii alese de noi. Lucrările abia s-au terminat, dar culoarea am ales-o dinainte să înceapă muncitorii să aşeze schelele”, a mai spus Andreescu.

image



Unii dintre târgovişteni au ales însă culori care nu se încadrează în peisajul urbanistic. “Noi am vrut o altă culoare, dar preşedintele scării de bloc a zis că vopseaua asta, verde, este mai ieftină şi mai potrivită pentru cartierul nostru, că şi aşa avem foarte mulţi pomi pe lângă bloc” a spus Georgeta Stoica, o secretară de 55 de ani.

Părerile sunt însă împărţite în ceea ce priveşte culoarea potrivită a blocurilor. “Eu le-aş fi lăsat aşa cum erau. Cenuşii. Cred că era mai bine să fie totul omogen. Acum, unul e roz, altul verde, două portocalii…e ţigănie curată”, spune Maria Anton, o pensionară revoltată de culorile alese de proprietari.

Primăria Târgovişte a reuşit să rezolve problema coloritului. Consilierii locali au propus ca locatarii să poată alege dintre cele 3 culori impuse de Consiliu. Acestea sunt ocru, cărămiziu şi maro. Pentru cele 86 de scări de bloc care sunt în plin proces de reabilitare termică în acest moment, culoarea va fi stabilită inclusiv în proiectul lucrării dar şi în certificatul de urbanism emis de primărie.


“Era imposibil să îi lase pe toţi să îşi coloreze blocurile cum vor! E bine că s-au gândit să aleagă aceste culori, dar sunt curios ce vor face cei care au vopsit deja în alte culori decât cele autorizate”, spune Ioana Dumitrescu, o vânzătoare de 39 de ani.

Pentru moment, culorile stridente vor rămâne pe blocurile deja vopsite, pe viitor urmând ca şi acestea să intre în paleta cromatică impusă de conducerea oraşului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite