Cuburi din lemn de 300 de lei setul, pentru grădiniţele din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din cele 326 de grădiniţe din judeţul Dâmboviţa se vor bucura începând cu această lună de jucării noi. Nu sunt multe, dar spun educatorii, nu s-au mai primit de ani de zile astfel de obiecte pentru delectarea micuţilor.

Bunurile au sosit prin Proiectul „Reforma Educaţiei Timpurii”, derulat de Ministerul Educaţiei. Valoarea jucăriilor ajunse în judeţ se ridică la 540.000 de lei. Directorii de şcoli au început săptămâna cu drumuri la Târgovişte, ca să ridice materialele didactice. Depozitele au fost formate la Grădiniţele nr. 8 şi 7, situate în microraioanele IX, respectiv XI.

Bucătăriile de jucărie, la fel de scumpe ca cele reale


Profesor Mihaela Anton, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că s-a primit o gamă variată de jucării: echipamente sportive, jetoane cu cifre şi imagini, planşe, jocuri de îmbinare, truse cu cuburi şi diferite forme geometrice, jucării sub formă de truse medicale, obiecte de uz casnic etc.

„În câteva zile, se va definitiva acţiunea de predare a materialelor didactice către unităţile preşcolare, după care vor fi puse la dispoziţia copiilor”, spune inspector şcolar Mihaela Anton.

Unii educatori ne-au spus, sub protecţia anonimatului, că foarte multe jucării sunt extrem de scumpe. Nu se aşteptau ca în portbagajul unui autoturism să încapă aproape  toate obiectele pentru trei-patru grădiniţe. „Nu zic, e bine că se dau, fiindcă au şi copiii parte de jucării noi. Dar, parcă 70 de euro pentru nişte cuburi din lemn este prea mult”.

La câteva sute de lei ajung şi seturile casnice, formate din aragaz, veselă în miniatură, aspirator, fier de călcat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite