Cu ATV-ul în împrejurimile municipiului Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATV-urile pot fi închiriate cu ora sau cu ziua
ATV-urile pot fi închiriate cu ora sau cu ziua

Dealurile din jurul municipiului Târgovişte sunt o locaţie ideală pentru pasionaţii de plimbări cu ATV-ul. Aceştia pot alege între mai multe trasee, pe parcursul cărora sunt presărate şi monumente istorice.

Zona deluroasă din jurul oraşului reprezintă un paradis pentru iubitorii de adrenalină. Una din variantele pe care pasionaţii de plimbări cu ATV-ul, este cu plecare din satul Valea Voievozilor, cu continuare pe Dealul Mănăstirii. Traseul se termină cu o  coborâre în satul Gorgota, unde poate fi vizitată Mânăstirea Gorgota, ctitorită de Pătraşcu cel Bun în 1554.

Un alt punct care poate fi folosit drept popas este mănăstirea Viforâta. Traseul poate fi continuat mai departe, printr-o zonă împădurită şi deluroasă, până în satul Glodeni, de unde se desprind două variante de retur. Prima pe DN 71 Sinaia-Târgovişte sau din Glodeni prin Gura Ocniţei, Răzvad, după care pe Valea Voievozilor înapoi în Târgovişte.

Peştera, paradisul sporturilor de iarnă


Zona dâmboviţeană a parcului natural Bucegi prezintă o gamă largă de atracţii turistice, dedicate în special iubitorilor sporturilor de iarnă. Zona Peştera este pentru mulţi dintre iubitorii de zăpadă un paradis, întrucât în zonă nu se înregistrează abundenţa de turişti specifică staţiunilor din Valea Prahovei. Accesul în zona Padina - Peştera se face pe DN 71 (Târgovişte-Sinaia) până în satul Glod, de unde pătrundem pe DJ 714 (Glod-Sanatoriul Moroieni-Cabana Bolboci-Peştera). În urma căderilor de zăpadă din ultima perioadă, accesul pe DJ 714 se face în condiţii de iarnă.

Cu grade de dificultate diferite, traseele şi pârtiile din zonă acoperă toate preferinţele celor care vor să se bucure de prima zăpadă din acest sezon.
Puteţi închiria ATV-uri la Hotel Peştera, însă este foarte important să ştiţi că acest lucru trebuie făcut în prealabil prin telefon. Pentru minim trei ATV-uri închiriate şi pentru o durată de trei ore minim de folosire aveţi de plătit 100 de lei pe oră. În cazul în care doriţi să închiriaţi pentru 24 de ore, pentru minim trei ATV-uri trebuie să scoateţi din buzunar 500 de lei/ATV.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite