Târgovişte: Crizantema de Aur 2009 şi-a desemnat aseară câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Boboia este câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului „Crizantema de Aur” 2009. Printre concurenţii premiaţi se numără şi doi târgovişteni, Elena Dincă şi Ştefan Cristian Ioniţă.

Gala Laureaţilor Festivalului „Crizantema de Aur” a făcut ca Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor să fie cuprinsă de emoţii, concurenţii selectaţi pentru finală fiind foarte nerăbdători să afle rezultatele juriului. „Toţi sunt foarte emoţionaţi, nu prea poţi vorbi cu ei, aşteaptă cu toţii să fie anunşate rezultatele”, a spus pentru Adevărul de Seară, Raluca Mihălăchioiu, PR-ul festivalului. 

Marele Premiu şi Trofeul „Crizantema de Aur 2009”, pleacă la Oradea

Momentul mult aşteptat atât de participanţi cât şi de concurenţi a fost prezentat de soprana Felicia Filip, preşedintele juriului şi de Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte şi totodată preşedintele festivalului.

Marele Premiu și Trofeul Crizantema de Aur 2009 au revenit solistei Simona Boboia. Artista face parte din ansamblul operei din Oradea şi predă în cadrul Facultății de Muzică. Melodiile interpretate de Simona Boboia aseară au fost: „Stai tinerețe în loc” și „De dragul tău”, spre deliciul publicului care a răsplătit-o cu aplauze. Numele solistei din Oradea era printre preferinţele publicului de aseară, interpretarea din cadrul concursului fiind foarte apreciată de cei prezenţi la spectacol.

Doi târgovişteni, printre premiaţi

Printre cei zece finalişti de la secţiunea „Interpretare s-au numărat şi doi târgovişteni. Elena Dincă a obţinut, din partea juriului, premiul „Felicia Filip – Voce cu parfum de crizantemă” iar Premiul Special „Crizantema de Argint” al Direcției Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, a fost acordat interpretului Ştefan Cristian Ioniţă.

A 42-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur” a fost încheiată de un recital de jazz susţinut în Holul Mare de Platonic Band şi Nicu Patoi.


Premiile la secţiunea „Creaţie”:

Premiul Special „Ioan Tomescu” – Grigore Leoveanu – „Romanţa de odinioară”
Locul I: Ion Cristinoiu –  „Să ne-amintim de ziua asta
Locul II: Titel Popovici – „Îmi pare rău”
Locul III: Ionel Bratu Voicescu – „Doi vor fi”.


Premiile secţiunii „Interpretare”:

Premiul Special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa i – Clara Marinescu
Premiul Special al Municipiului Târgovişte – Magdalena Drăghici Suciu
Premiul Special al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Dâmboviţa – Nina Cuciuc
Premiul „Felicia Filip - Voce cu parfum de crizantemă”  - Elena Dincă
Premiul Special al Fundaţiei „Crizantema de Aur” – Ludmila Roşculeţ
Premiul Special „Crizantema de Argint„ al Direcţiei Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Chişinău – Ştefan Cristian Ioniţă
Locul I – Tatiana Straisată Burlac
Locul II şi Premiul Special al Societăţii Române de Radiodifuziune  - Ionuţ Daniel Pop
Locul III  - Viorica Stancu

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite