Criză la Spitalul Judeţean din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentele şi materialele sanitare mai ajung pentru cel mult o lună. Conducerea unităţii spitaliceşti îşi permite doar strictul necesar şi spune că încearcă să facă în aşa fel încât, pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere tratamentele, aşa cum se întâmplă în alte spitale din ţară.

A acumulat datorii uriaşe în mai puţin de nouă luni iar medicamentele sunt cumpărate în cantităţi mici şi distribuite doar acolo unde este nevoie urgentă. Spitalul Judeţean din Târgovişte are 14 milioane de lei datorii iar stocul de medicamente mai ajunge doar pentru o lună. Au fost vremuri când aprovizionarea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare se făcea pe perioade lungi de timp. În prezent însă, conducerea unităţii medicale achiziţionaeză doar strictul necesar şi numai pentru câteva săptămâni, existând pericolul ca pacienţii să vină de acasă cu medicamente sau chiar cu seringi. “Practic, în fiecare lună, luăm un strict necesar, urmând ca în momentul în care minumul de stoc se apropie de sfârşit să refacem comanda pentru că trebuie să ne plătim nişte datorii din urmă. Până ce vom primi banii de la minister, furnizorii noştri ne aprovizionează în condiţiile în care plătim o parte din datorii”, a declarat dr. Carmen Marcu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Atenţie! Nu sunt bani pentru seringi

Cu toate măsurile de “austeritate” adoptate de conducere, prin spital au apărut zilele trecute anunţuri în care oamenii erau avertizaţi că nu mai sunt bani pentru seringi. “Spitalul nu are seringi. Lehuzele care au tratament injectabil sunt rugate să-şi cumpere seringi” sau “Atenţie viitori părinţi. Spitalul nu are vaccin antihepatic B”. Acestea sunt doar două dintre anunţurile de criză postate în interiorul Spitalului Judeţean. “Nu este în toată ţara acest vaccin, nu doar la noi este această situaţie. Noi facem vaccinarea copiilor în maternitate. Nu avem ce să facem. Aşteptăm şi noi banii de la minister. Datoriile rămân pentru că nu le-a plătit ministerul aşa cum a spus. E vorba de 14 milioane de lei, datorii acumulate din septembrie anul trecut şi până în luna mai, anul acesta”, mai spune Marcu.

„Unde vom ajunge?”


Pacienţii care îşi plătesc dările către stat se tem pentru sănătatea lor mai ales că banii de la minister întârzie să apară. „Medicamente sunt mai puţine, salarii medicilor şi asistenţilor sunt micşorate. Păi cum să te mai faci bine în condiţiile astea? Nici ei nu-şi mai dau interesul aşa cum trebuie. Mai bine stăm acasă”, spune Marin Iordache, un bărbat de 43 de ani internat la Spitalul Judeţean.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite