Criză?! Venituri de zeci de mii de lei la Primăria Moreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Serviciului Resurse Umane şi colega de la Proiecte Europene primesc sporuri consistente pentru abnegaţia în muncă. Mihaela Ciocoiu şi Carmen Răvoianu au fost recompensate lunar cu 75% din salariu pentru că se ocupă de întocmirea proiectelor europene.

S-a dus buhul în tot judeţul că şefa Serviciului Resurse Umane de la Primăria Moreni, Mihaela Ciocoiu, are un salariu brut de 13.296, în condiţiile în care mulţi colegi de-ai săi nu au venituri care să depăşească 600 de lei. Primarul Vasile Goran ne-a declarat că este vorba despre un stimulent salarial. În 2009, Mihaela Ciocoiu şi colega sa, Carmen Răvoianu, au fost recompensate lunar cu 75% din salariu pentru că se ocupă de întocmirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene. „Anul acesta, am hotărât să reduc procentul la 35% pentru Carmen Răvoianu şi 25% pentru Mihaela Ciocoiu”, spune Vasile Goran. Mihaela Ciocoiu ne-a informat că salariul său depăşeşte cu puţin 2000 de lei. „Sumele din statul de plată pe care-l aveţi nu reprezintă salariul meu net lunar, ci o diferenţă de drepturi salariale determinate şi neacordate în perioada 1.04.2009 - 31.12.2009”, susţine Mihaela Ciocoiu.

Consilierii votează suplimente salariale, prefectura atacă
În Dâmboviţa, goana după majorări salariale în plină criză continuă. După Aninoasa şi Şotânga, a urmat municipiul Moreni. Proiectul iniţiat de primarul Vasile Goran prin care se acordau suplimente salariale de până la 25% a fost aprobat fără probleme. Iniţial, efortul financiar lunar a fost calculat la 10.000 de lei. Ulterior, s-a dovedit că ar fi nevoie de 18.000 de lei. Ca şi în celelalte localităţi, şi primarul Vasile Goran susţine că proiectul respectă întocmai legislaţia în vigoare. Despre moralitate, nimeni nu vorbeşte. Instituţia Prefectului a atacat în justiţie hotărârile de majorare a salariilor funcţionarilor publici din primării, considerându-le nelegale. „Consilierii juridici ai prefecturii au solicitat instanţei anularea actelor menţionate, pe motiv că au fost încălcate prevederile Legii 330/2009, modificată, privind salarizarea unică a personalului plătit din fonduri publice şi ale OUG nr. 1/2010, potrivit cărora cuantumul  salariilor, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale nu pot depăşi nivelul stabilit pentru decembrie 2009, în măsura în care activitatea se desfăşoară în aceleaşi condiţii”, declară pentru „Adevărul de Seară” Andreea Ionescu, purtător de cuvânt la Prefectura Dâmboviţa. Vasile Goran susţine că nu va pune în aplicare hotărârea pe care a iniţiat-o întrucât au apărut elemente noi: efortul financiar al administraţiei locale este mult mai mare, iar decizia nu va aduce suplimente la salariu angajaţilor cu venituri de 600-700 de lei, ci doar celor cu retribuţii mari. „Nu am fost informat suficient”, îşi face mea culpa edilul Goran.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite