Criminalul de la Moreni nu mai are pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele lui Ionuţ nu mai vor să ştie nimic despre el şi nu au lăsat date de contact la spital. Ionuţ Savin are acces la programele de ştiri şi a putut chiar vedea tot filmul evenimentelor de la Moreni

„Toată presa a vuit pe această temă şi noi trebuie să avem mare grijă de el pentru că este un copil şi trăieşte o traumă în acest moment”, spun medicii de la Spitalul de Psihiatrie din Târgovişte, acolo unde este internat Ionuţ Savin. Trauma minorului este foarte afectat de cele întâmplate  mai ales că a putut urmări la televizor şirul evenimentelor de la Moreni. El a avut acces la programele televiziunilor şi a observat chiar, ştiri despre el, despre acest eveniment de la Moreni. Noi trebuie să-l protejăm de astfel de informaţii. Este foarte important să avem mare grijă de el pentru că, în acest moment, el este singur. Nici tatăl său sau măcar o altă rudă nu au vrut să lase vreun număr de telefon pentru a putea fi contactaţi şi informaţi cu privire la starea băiatului. Nu a venit până în acest moment nimeni să-l caute” a declarat pentru Adevărul de Seară, Lorentina Florescu, medic primar psihiatru.

Deşi este păzit în permanenţă de doi poliţişti, Ionuţ este lăsat să se joace cu ceilalţi copii din salon. “El este un copil liniştit, interacţionează cu ceilalţi copii din salon şi chiar a jucat cărţi cu ei. Nu este închis în el şi comunică cu cadrele medicale”, a mai spus Florescu.

Expertiza psihiatrică nu dă greş

La expertiza psihiatrică a lui Ionuţ au participat patru persoane. Este vorba despre un medic legist, doi psihiatri şi un psiholog.  Aceştia au examinat pacientul mai multe ore şi au avut, pe lângă examenul direct al pacientului, acces şi la o mulţime de alte documente din dosarul de urmărire penală.

“În general expertiza se face atât printr-un examen direct al comisiei cât şi pe baza unor acte şi investigaţii medicale pe care comisia de obicei le cere. Expertiza are nişte etape obligatorii care fac parte din standardul Institutului Naţional de Expertiză. Este destul de exactă, dar cel care va hotărî ce se va întâmpla mai departe va fi judecătorul, care va analiza toate probele, nu numai expertiza”, a declarat, medicul primar psihiatru Lorentina Florescu, şef secţie de Psihiatrie, Spitalul de Psihiatrie din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite