Crăciun şi Revelion gratuit pentru studenţii cu note bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis pentru studenţii târgovişteni 39 de bilete. Ei pot merge pentru şapte zile în Covasna, Băile Herculane şi Voineasa unde nu trebuie să plătească nimic pentru că au totul asigurat.

Studenţii târgovişteni cu medii bune vor merge în staţiuni montane fără să plătească un ban. Astfel, ei vor avea parte de un adevărat Crăciun sau Revelion alături de alţi colegi, fiind părtaşi la obiceiurile şi tradiţiile specifice zonei unde vor fi cazaţi. Printre studenţii cu situaţie bună la învăţătură se numără şi Cătălin Oprea, student la administraţie publică. “Ştiu că putem pleca din judeţ, să facem sărbătorile în zone pitoreşti fără să scoatem un bănuţ. Mă bucur că cineva se gândeşte şi la noi, mai ales că mulţi poate nu ne permitem să dăm sute de lei pentru cazare la hotel şi masă festivă. Am înţeles că trebuie să depun o cerere, dar nu asta e problema, am note numai peste 9 şi sunt sigur că o să am asigurate sărbătorile”, spune studentul.

Trei locaţii pentru Revelion şi Crăciun

Covasna, Băile Herculane şi Voineasa sunt trei locaţii destinate studenţilor care au avut grijă să aibă cele mai bune note în examene. “Cei care au învăţat, acum se pot bucura de sărbători fără să se gândească la situaţia lor financiară. În fiecare an, am organizat astfel de tabere pentru cei cu note bune. Zilele trecute am primit 39 de bilete de la Ministerul Tineretului şi Sportului prin intermediul Direcţiei Generale Proiecte Studenţi şi ne pregătim să organizăm un Crăciun şi un Revelion de neuitat”, spune Iulian Huţanu, preşedintele Ligii Studenţilor în cadrul Universităţii Valahia.

“Bătaia” pentru cele 39 de bilete începe astăzi când tinerii vor merge cu cerere la secretariatul Universităţii Valahia pentru a beneficia de sărbători gratuite. “De astăzi studenţii îşi pot depune cerere, la secretariatul facultăţii de care depind, pentru Crăciun sau Revelelion. Ei îşi aleg să plece ori de pe 21 decembrie până pe 28 decembrie, ori pentru Revelion, 28 decembrie - 4 ianuarie”, adaugă Iulian Huţanu.

Nu ai note bune, dai aproximativ 1.000 de lei

Persoanele care vor să meargă în cele trei staţiuni şi nu sunt studenţi cu note bune, trebuie să plătească aproximativ 1.000 de lei pentru cele şapte nopţi de sejur. “Este destul de scump să petreci sărbătorile într-o staţiune, mai ales că ei stau şapte zile. Pe lângă cazare şi mic-dejun, ei mai au şi nişte bonuri pe care le pot folosi în restaurantul hotelului sau în restaurante care au contract cu hotelul respectiv. Fiecare student va primi bonuri în valoare de 230 de lei, valoarea biletului se ridică undeva la 1.000 de lei”, spune Iulian Huţanu, preşedintele Ligii Studenţilor în cadrul Universităţii Valahia.
La cele trei locaţii, doar pentru mic dejun şi cazare, o persoană trebuie să plătească pentru o zi sume începând cu 72 de lei. Pentru Băile Herculane, la Hotel Dacia, o zi costă 115 de lei iar la Covasna 72 de lei. Voineasa cere pentru o singură zi tariful de 260 de lei/ persoană.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite