Târgovişte: Cozi pentru paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Cozi pentru paşapoarte
Târgovişte: Cozi pentru paşapoarte

In luna iunie, cererea pentru paşapoarte a crescut cu peste 40%. Dâmboviţenii se înghesuie la ghişeele instituţiei în primele ore ale dimineţii, deşi programul angajaţilor se încheie la ora 16.30.

Tot mai mulţi dâmboviţeni aleg destinaţiile externe pentru petrecerea concediilor. Astfel, în ultima lună, a crescut cu 43% cererea pentru eliberarea de paşapoarte, în special pentru minori.

Potrivit Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa, din cele cele peste 3650 de paşapoarte emise de la începutul anului, aproape 1600 au fost eliberate doar în luna iunie. Aproximativ 30% dintre acestea au fost eliberate în regim de urgenţă, adică în maxim două ore în momentul înregistrării cererii.

O săptămână cu un singur ghişeu

Şi cum aglomeraţia nu era de ajuns, una dintre camerele digitale de prelucrare a imaginii s-a defectat în urmă cu o săptămână, astfel că activitatea instituţiei s-a desfăşurat  cu un sinur ghişeu. De astăzi, problema a fost remediată, după ce camera a fost reparată şi repusă în funcţiune.

Cozi doar în primele ore ale dimineţii

Şeful Serviciului de Paşapoarte, Gabriel Savu, spune că, paradoxal, dâmboviţenii vin în număr mare la ghişeele instituţiei doar în primele ore ale dimineţii, iar după orele prânzului sunt foarte puţini cei care solicită eliberarea de paşapoarte.

“ Pentru evitarea aglomerărilor, pe care noi le-am determinat statistic că se produc, în special, lunea în primele două ore de funcţionare, solicităm cetăţenilor să ia în considerare întreg programul de lucru cu publicul, care este zilnic între orele 08.30-16.30. Marţi programul este până la ora 18.30”, a declarat Gabriel Savu.

Nu este necesară prezenţa minorilor la ghişeu

Conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa reaminteşte că nu este obligatorie prezenţa la ghişeu şi deci nu este necesară preluarea imaginii a minorului cu varsta sub 14 ani. În acest caz, părinţii pot prezenta două fotografii tip paşaport aparţinand minorilor.

De asemenea, nu mai pot fi realizate includeri ale minorilor în paşapoartele părinţilor, pentru aceştia fiind eliberate paşapoarte individuale.

“Vin dimineaţa, pentru că atunci am timp”

“Vin dimineaţa, la prima oră, pentru că atunci am timp. Eu intru la serviciu la ora 13.00, aşa că nici nu se pune problema să vin după-amiaza, deşi am înţeles că nu e aglomerat deloc. Ce să fac, stau la rând, că n-am ce face. Merg cu familia în Turcia şi ne trebuie paşapoarte”, a declarat Liviu, un târgoviştean în vârstă de 40 de ani.

Cerere mare pentru destinaţiile externe

Potrivit mai multor reprezentanţi agenţiilor de turism târgoviştene, foarte mulţi dâmboviţeni au ales în această vară să meargă în concedii in ţări precum Turcia sau Egipt, pentru care au nevoie de paşaport. Creşterea cu mai bine de 30% pentru destinaţiile externe se datorează ofertelor tentante cu care au venit în această vară agenţiile de turism.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite