Cornel Albuleţ este de 37 de ani bibliotecar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În tot acest timp a trecut prin toate secţii Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”.

Îi place ceea ce face şi prcatică meseria de bibliotecar dintotdeauna. Este loial Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”, unde activează de 37 de ani, fiind cel mai vechi bibliotecar al instituţiei. După ce a terminat liceul a făcut o postliceală cu specializare în biblioteconomie, pentru a ajunge acolo unde şi-a dorit, printre rafturile cu cărţi. „În tot acest timp, de când lucrez aici, am trecut prin toate secţiile bibliotecii, la achiziţii, săli de lectură, dar şi la colecţii speciale, unde se găsesc cărţi vechi, cărţi de patrimoniu. Am cunoscut aici amănuntele activităţii şi muncii de bibliotecă”, mărturiseşte Cornel Albuleţ.
Pentru acesta, biblioteca este ca a o a doua casă, un loc în care se simte în largul lui şi în care se poate desfăşura în voie, astfel că s-a dedicat în totalitate meseriei pe care o are. „Biblioteca în sine, deşi pare altfel poate pentru cei din afară, este totuşi un organism viu, care îţi cere loialitate, continuitate şi, mai ales, seriozitate în ceea ce faci. Să lucrez aici, printre cărţi, îmi dă o stare de linişte. Pentru activitatea de bibliotecă sau pentru petrecerea timpului aici trebuie să ai şi dispoziţie”, spune târgovişteanul.
Îi plăcea să citească mult în clasele gimnaziale şi liceale, a încercat să se înscrie la o facultate de filologie, însă a avut neşansa să nu fie acceptat, astfel că s-a decis să devină bibliotecar. „Am încercat şi la Bucureşti, dar şi la Bacău, însă am avut neşansă. După această etapă legătura cu cartea a rămas, iar apoi s-a adâncit, astfel am urmat cursurile unei postiliceale de biblioteconomie”, adaugă bibliotecarul.

Ce-i place:
„Îmi place liniştea şi lucrul bine făcut la timpul lui, pentru că în timp unele lucruri deşi le faci bine par desuete. Îmi plac oamenii deschişi, gândirea liberă şi, ce este cel mai important la vârsta mea, îmi place viaţa de familie.”
Ce nu-i place:
„Nu-mi place duplicitatea şi orgoliul prost înţeles. De asemena, nu îmi place nestartonicia, indiferent în ce domeniu îşi spune cuvântul.”

Profil.
Născut. 9 decembrie 1950, Peştera, judeţul Constanţa.
Studii. Universitatea „Valahia”, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, specializarea Biblioteconomie.
Familie. Este căsătorit, are doi băieţi şi o nepoată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite