Corina Stan deţine un mare talent pentru poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra elevă a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” din Pucioasa a publicat un volum de poezie intitulat “Mirabila Copilărie”, pentru care a primit premiul “Junior”, acordat de Uniunea Editorilor din România.

Corina Stan învaţă la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din Pucioasa, în clasa a XI-a, şi este o elevă model, conştiincioasă şi dornică de a învăţa cât mai multe lucruri. Se aud numai laude la adresa ei, iar profesorii o privesc cu admiraţie. Este copilăroasă, dar şi serioasă atunci când este cazul. Acum câţiva ani şi-a descoperit talentul pentru poezie, atunci când a încercat pentru prima oară să îşi expună sentimentele şi simţirile în versuri. “Am început acum câţiva ani să îmi exprim stările de suflet în versuri, atunci am descoperit şi pasiunea pentru poezie”, povesteşte Corina.
Poezia este vocea ei, este modul prin care se face auzită. Poezia ei este generalistă, scrie versuri despre stările ei de suflet, dar şi despre ceva ce o înconjoară. Cel mai mult îi place, însă, să scrie poezii despre copilărie, pe care o consideră cea mai frumoasă parte din viaţa unui om. Astfel, anul trecut, Corina Stan a publicat un volum de poezie intitulat sugestiv “Mirabila Copilărie”, editat de Pro Transilvania. “Copilăria este cea mai fascinantă perioada din viaţa unui om, aşa am decis să îi acord un volum întreg de poezii. Am fost ajutată să-l public atât de Sorina Stan, profesoară de limba română la Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu», dar  şi de Alexandrina Dinu, coordonatoarea Cenaclului Literar «Elena Văcărescu» din Târgovişte”, mărturiseşte tânăra poetă.

Numeroase premii la nivel naţional

Talentul său pentru poezie a fost şlefuit în timp şi a fost recunoscut în cadrul mai multor concursuri de creaţie literară. A obţinut premiul II la concursul “Primăvară Albastră” şi menţiune la concursul “Ion Ruşeţ”, ambele organizate în Pucioasa. S-a bucurat de un succes enorm atunci când a câştigat Premiul “Tinere Condeie”, ce se acordă celor mai talentaţi tineri poeţi sau prozatori din ţară, dar şi când a câştigat premiul pentru creaţie literară în cadrul Cenaclului “Săgetătorul”.  “Mirabila Copilărie” i-a adus adus premiul naţional “Junior”, acordat de Uniunea Editorilor din România, dar şi Premiul de Excelenţă pentru activitatea intensă şi rezultatele excepţionale în domeniul creaţiei pe plan naţional şi internaţional.

Între şcoală şi taberele de creaţie

Corina Stan este una dintre cele mai bune eleve din cadrul Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” din Pucioasa. La ore este atentă şi asimilează informaţia cu mare plăcere. Mare parte din timp şi-l petrece învăţând şi de distracţie are parte în taberele de creaţie literară. “În taberele de creaţie literară am trăit cele mai plăcute experienţe. Am întâlnit alţi copii cu care am interacţionat şi cu care mi-a plăcut să stau de vorbă şi să mă distrez”, vorbeşte Corina.

Ce-i place
“Îmi place să ascult muzică, îmi plac plimbările în natură, pentru că îmi oferă o oarecare linişte şi destindere. Îmi place să pictez şi o fac ori de câte ori am ocazia.”

Ce nu-i place
“Nu îmi place ipocrizia. Nu îmi place să fiu minţită, urăsc minciuna. Nu îmi place să fac lucruri inutile, care nu îţi folosesc la nimic.”

Întrebări şi răspunsuri:

Cum eşti văzută la şcoală?
“Unii mă privesc cu admiraţie, pentru tot ceea ce am realizat până acum. Sunt şi unii care îmi poartă invidie, însă este problema lor. Aşa este peste tot, unii te admiră şi alţii de invidiază.”

Ce ai de gând să faci mai departe?
“Am în plan să public în curând un nou volum de poezii, ceva mai consistent faţă de primul. Poezia va rămâne, însă, doar un hobby, mai departe voi urma Facultatea de Drept sau Facultatea de Studii Economice şi Administrative, încă nu m-am decis.”

Profil
Născută. 14 februarie 1992
Studii. Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” Pucioasa
Familie. Are o soră.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite