Corina Gavrila, în primii cinci pe ţară, la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Gavrilă
Corina Gavrilă

Ea face parte din clasa de ştiinţe a Colegiului Naţional Ienăchiţă Vcăcărescu, cea mai bună din judeţ.

S-a îndrăgostit de Limba şi Literatura Română, din clasa a V-a. Spune că se regăseşte într-o oarecare măsură, în toate operele literare. „Am avut o profesoară care m-a ajutat foarte mult. Este vorba de doamna Necula Lupea. Poetul meu preferat este Nichita Stănescu. Are aşa un farmec şi mă atrage ceea ce scrie. Îmi place foarte mult cum compune şi cum abordează anumite subiecte”, spune Corina.

Este fata inspectorului general al Jandarmeriei Române dar nu a fost crescută în rigorile armatei. Participă la foarte multe concursuri de literatură şi poezie. Din clasa a V-a şi până acum, nu i-a scăpat niciun concurs. „Am fost la olimpiada naţională «Plus minus poezie», un concurs care implică şi matematica. Am fost prima pe oraş şi pe judeţ la acest concurs. La naţională am luat o menţiune. În fiecare an am participat la aceste olimpiade şi concursuri. Cel mai important concurs la care am participat este cel de anul acesta, unde am obţinut locul cinci la olimpiada naţională de română”, mărturiseşte tânăra elevă.

Face parte dintr-o clasă de elită a Colegiului Văcărescu

Corina este unul dintre cei mai talentaţi elevi ai judeţului. Face parte din clasa  de ştiinţe înfiinţată pentru prima dată la Colegiul Naţional Ienăchiţă Vcăcrescu, acum patru ani. „La olimpiada naţională am susţinut probe scrise şi probe orale. A fost destul de greu, o competiţie foarte strânsă. A fost vorba de câteva sutimi. Mi-a picat «Romanul adolescentului miop» de Mircea Eliade şi o poezie de Emil Brumaru. La proba orală mi-a picat un text pe care îl studiasem deja. Mă simt foarte bine la şcoală pentru că suntem obişnuiţi unii cu alţii. Ne ajutăm între noi şi avem spiritul acesta al competiţiei dezvoltat. Ştim foarte bine care ne este perimetrul. În final suntem nişte copii normali, doar că muncim mai mult decât restul”, ţine să ne spună Corina.

Studiază materia de clasa a XII-a

A citit şi citeşte foarte multe cărţi iar pentru un concurs naţional se pregăteşte săptămâni întregi. Nu mai trebuie să mire pe nimeni că nivelul la care a ajuns este de clasa a XII-a. „Am avut în jur de 25 de cărţi critică de citit pentru ultima olimpiadă.  Acestea nu sunt foarte uşor de digerat iar doamna profesoară îmi dă teme la un nivel mult mai ridicat. Nu mă limitez doar la clasa a opta. Eu am lucrat pentru această olimpiadă din variantele de bacalaureat, pentru clasa a XII-a. În perioada de pregătire, participam la cursurile de clasa a XI-a pentru a mă familiariza mai bine cu materia”, spune cu mândrie târgovişteanca.

Cu toate acestea, mai are şi timp liber pentru că ştie să îşi organizeze timpul în mod corect. „Toată lumea se miră când ies în oraş pentru că mă duc la toate olimpiadele şi sunt întrebată dacă mai am timp şi de mine. La noi, în Ienăchiţă, sunt mulţi olimpici şi vorbim de la egal la egal. Nu este nimic anormal atunci când participăm la olimpiade”, ne explică aceasta.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce planuri de viitor ai?


Nu ştiu sigur ce voi face pe viitor. Mie îmi plac şi ştiinţele exacte şi cred că o să dau la profilul mate-info, tot la Ienăchiţă. Tata îmi propunea să fac dreptul. Eu aş vrea în schimb să studiez la o facultate în afara ţării. Sunt mai multe oportunităţi acolo şi sunt mult mai multe şanse de a raliza ceva în viaţă.

Crezi că este suficient să ai talent pentru a reuşi în viaţă?

Trebuie să fii şi ajutat, chiar dacă te duce capul, pentru de multe ori, nu faci nimic de unul singur. În viaţă contează şi foarte mult norocul şi ce porţi ţi se deschid la un moment dat. În afară de exemplu, oamenii talentaţi sunt mult mai ajutaţi decât la noi în ţară.

Ce îi place?
În timpul liber îmi place să mai citesc câte o carte şi să ascult muzică. Am şi preocupări obişnuite. Îmi place să ies în oraş cu prietenii. Mai obişnuiam să mă duc împreună cu prietenele mele la aerobic, dar acum nu prea mai am timp.

Ce nu îi place?
Nu îmi plac minciunile în niciun caz. De obicei, mă mulez pe tot felul de lucruri. Sunt o persoană mai agreabilă aşa. Ca mâncare, nu îmi place gordon bleu. Nu mi-a plăcut de mică pentru că mă îndopau părinţii.

Profil:
Nume: corina Gavrilă
Născută la 7 martie 1996
Localitatea: Târgovişte
Studii: clasa a VIII-a, Colegiul Naţional Ienăchiţşă Văcărescu
Familie: un frate, Andrei, 22 de ani

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite