Târgovişte: Corina Livia Geacăr, adolescenta cu trei cărţi de poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Corina Livia Geacăr, adolescenta cu trei cărţi de poezie
Târgovişte: Corina Livia Geacăr, adolescenta cu trei cărţi de poezie

A câştigat premiu după premiu la concursurile naţionale de poezie, are trei volume de versuri şi face naveta de la Morteni la Găeşti, unde urmează liceul.

Corina Geacăr este din Morteni şi studiază în Găeşti din clasa a IX-a. Şcoala generală a urmat-o în satul său pe care încă nu este pregătită să-l părăsească. Drept pentru care, face naveta cu microbuzul şcolar până la Găeşti.

A început să scrie poezie din clasa a cincea şi tot atunci a fost descoperită de profesoara de limba română, Maria Mirea, scriitoare şi coordonatoare a cenaclului „Pasăre de nea”. Ea a încurajat-o tot timpul, lucru care a ajutat-o să ajungă la Cenaclul Elena Văcărescu şi în Centrul de Excelenţă.

În urmă cu doi ani, a intrat în cenaclul “Săgetătorul” al Uniunii Scriitorilor şi a fost remarcată de academicianul Tudor Opriş, preşedintele secţiei de tineret de la Uniunea Scriitorilor.

„Am participat la concursul naţional „Tinere Condeie”, iar academicianul Tudor Opriş, coordonatorul cenaclului, a insistat să-mi publice un volum”, a declarat poeta.

Cinci premii naţionale de poezie

Premiile la concursurile naţionale nu i-au lipsit. De patru ori la rând, a luat premiul întâi la concursul naţional “Tinere Condeie” iar, în urmă cu câteva luni, a câştigat trofeul concursului “Primăvara Albastră”, de asemenea de talie naţională, organizat la Pucioasa.

În clasa a VII-a, a publicat primul volum, „Picătura de cerneală”, doi ani mai tâziu a apărut cartea „Litere de nisip”, iar ultimul volum apărut anul trecut se numeşte “Ţin viaţa în palme”. Corina este nelipsită şi din taberele de creaţie organizate de Uniunea Scriitorilor. Chiar în această lună a fost la Iaşi, în tabăra “Muncelul”.

“Am cunoscut copii talentaţi din toate judeţele ţării. Domnul academician Tudor Opriş ne ajută foarte mult la selecţia materialelor pentru concursuri sau pentru volume. Mie mi-a zis că se regăseşte în anumite poezii ale mele. Îmi dă foarte multe sfaturi. Tudor Opriş este mentorul meu spiritual”, a mai spus poeta.

Corina a abordat şi alte forme de exprimare, cum ar fi eseul, epigrama sau haiku – ul, dar a simţit o apropiere mai mare faţă de poezie.  De asemenea, joacă în trupa de teatru a liceului, pentru că a vrut să devină mai încrezătoare în forţele proprii.

„Am mers la teatru pentru că am vrut să am mai multa încredere în mine, deşi nu-mi place sa fiu în centrul atenţiei. Paradoxal, pe scenă sunt eu însămi. Îmi place să privesc publicul”, a mărturisit Corina Livia.

Dincolo de poezie, iubeşte foarte mult animalele. Spune că îi plac pisicile şi câinii. “Am şapte pisici acasă, am grijă de ele. Mi se par sensibile, fragile, delicate. Am şi şapte căţeluşi foarte mici. Nu o să-i păstrez pe toţi, ci doar trei sau patru. Îmi plac toate animalele şi nu pot să renunţ la ele”, a conchis poeta.

Întrebări şi răspunsuri:


Ce domeniu vrei să urmezi după terminarea liceului?
Vreau să urmez Facultatea de Litere pentru că îmi plac copiii. Îmi place să lucrez cu oamenii şi o am ca model pe profesoara mea de română din şcoala general, Maria Mirea. Îmi place modul în care predă, felul în care vorbeşte.  

Ce va cuprinde următorul volum?
Va fi tot un volum de poezie, dar încă nu am stabilit nimic foarte exact. Aş vrea ca, în viitor, să scot şi un volum de eseuri, dar am mult de lucrat până voi ajunge acolo.

Ce zic colegii tăi despre pasiunea ta pentru poezie?
Sunt încântaţi, dar nu discutăm foarte mult despre asta. Nu ştiu dacă sunt foarte interesaţi de acest domeniu. Îmi rezerv dreptul de a dezbate problemele literare în cadrul cenaclului.

Ce-i place?

Îmi place să gătesc pentru că mă simt în largul meu. E ca şi cum ai scrie. Pornesc de la o reţetă şi îmi place să mă joc. Cel mai bine îmi iese tortul diplomat, dar mă descurc destul de bine şi cu pizza. Eu însă mănânc cu mare plăcere cartofi prăjiţi.

Ce nu-i place?

Nu-mi place să apar în poze. Nu-mi plac oamenii mincinoşi sau cei care se prefac pentru a obţine ceva. Mi-e teamă de păianjeni şi nu suport să-i văd pe pereţi. Urăsc să văd câini pe străzi, abandonaţi de stăpânii lor.

Profil:

Născută: 25 mai 1992, Găeşti
Studii: clasa a XI – a la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, profilul Filologie
Familie: are o soră de 16 ani
Hobby: gastronomia, muzica

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite