Copiii târgovişteni vor avea o ludotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta va funcţiona în cadrul Bibliotecii Judeţene graţie campaniei iniţiată în urmă cu o lună. Oamenii cu dare de mână au donat în tot acest timp jucării, cărţi de poveşti şi de colorat pentru ca cei mici să vină de drag la bibliotecă.

Campania de strângere de jucării şi cărţi pentru ludoteca ce va lua fiinţă în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” s-a încheiat. Timp de o lună şi jumătate, târgoviştenii au putut dona jucăriile şi cărţile de poveşti sau de colorat de care nu mai aveau nevoie pentru micuţii care vin la secţia de copii. „Dacă mai aduc oamenii jucării nu refuzăm. A avut succes, am primit şi jucării şi cărticele. Faptul că această campanie a avut succes înseamnă că oamenii sunt alături de noi, toată lumea realizează că educaţia copiilor este importantă pentru viitor. Ştim cu toţii că trecerea de la joc la lectură şi la lucrurile serioase se face treptat folosind jocul didactic”, a declarat pentru Adevărul de Seară Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”. Prin aceste campanii, conducerea bibliotecii doreşte ca cetăţenii să se implice în viaţa educaţională şi distractivă a copiilor.

Donaţii şi din alte judeţe

Au existat daruri din alte judeţe pentru copiii târgovişteni. Bibliotecile din Mediaş, Prahova, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti s-au alaturat unui parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu”. Astfel, reprezentanţii bibliotecii din Mediaş au oferit jucării secţiei de copii din cadrul bibliotecii târgoviştene, iar cei din Vâlcea au donat cărţi, în pragul sărbătorilor de iarnă. “Aceştia au răspuns apelului nostru pentru înfiinţarea ludotecii, noul serviciu din cadrul secţiei de copii. Târgoviştenii nu prea au răspuns apelului nostru. Dacă alţii din diverse judeţe ale ţării sunt alături de noi, trebuie să fie şi cei de aici. Este luna darurilor şi trebuie să facem ceva pentru copiii noştri Relaţiile cu instituţiile din alte judeţe ale ţării încep să prindă contur şi ăsta este un lucru bun, îmbucurător”, mărturiseşte Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte. Ludoteca, care va funcţiona în cadrul secţiei de copii a bibliotecii, va oferi copiilor târgovişteni o colecţie de jocuri şi jucării. Serviciul se adresează, în mare parte, părinţilor care sunt ocupaţi cu serviciul şi care nu au timp să se ocupe şi de copii. Aceştia îi pot aduce pe micuţi la secţia de copii, unde vor avea parte de activităţi educative, dar şi de distracţie pe măsură.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite