Copiii bolnavi au de suferit din cauza “unei răzbunări politice” pe tema reabilitării Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Târgovişte
Spitalul Judeţean Târgovişte

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a devenit element de răzbunare politică! Aceasta este acuzaţia pe care o aduce preşedintele Consiliului Judeţean  Dâmboviţa consilierilor judeţeni ai USL. El spune că aceştia au blocat finanţarea lucrărilor de modernizare la Spitalul de Urgenţă Târgovişte, refuzând să aprobe fondurile necesare investiţiei.

În acelaşi timp, reprezentanţii USL spun că susţin proiectul, dar că managementul Spitalului Judeţean gestionează prost fonduri publice.

Autorităţile medicale judeţene sunt nevoite în această perioadă să trimită copiii bolnavi pentru internare în spitalele supraaglomerate din Moreni şi Găeşti. “Trimitem copii de 0-3 ani în spitalele din judeţ, Moreni, Găieşti, Pucioasa, iar acestea sunt şi ele suprapopulate, şi ne spun: «Nu ne mai trimiteţi, că nu mai sunt locuri»", spune dr. Carmen Marcu, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.



În replică la acuzaţiile preşedintelui CJ Dâmboviţa, reprezentanţii USL spun că ei nu au blocat niciodată acest proiect şi susţin că, din anumite date pe care la deţin, managementul Spitalului Judeţean se face vinovat de proastă gestiune a unor fonduri publice. Reprezentanţii PSD şi PNL au mai declarat că susţin şi vor susţine proiectele europene pe care le-au votat. "La nivelul Consiliului Judeţeanm, membrii USL au demonstrat că sunt de acord cu proiectele importante, care pot fi finanţate şi dau dreptul la o dezvoltare corectă a a judeţului Dâmboviţa, astăzi şi pe viitor", spune Leonardo Badea, consiler judetean PSD.

"Vă trimit trimit trei hotărâri ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa prin care au fost alocate suma de 1.500.000 de euro, respectiv aproape 50 miliarde lei vechi, pentru modernizarea spitalului Dâmboviţa", spune Gabriel Grozavu, preşedinte PNL Dambovita.

Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui CJ Dâmboviţa, la sfârşitul săptămânii trecute, prin care şi-au exprimat susţinerea faţă de Proiectul de hotărâre iniţiat de acesta, privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne.

image
image
Spitalul Judeţean Dâmboviţa
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite