Control din ordinul prefectului, la Primăria Găeşti, privind abuzul făcut de un om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un om de afaceri din Găeşti îşi face de cap pe domeniul public
Un om de afaceri din Găeşti îşi face de cap pe domeniul public

Omul de afaceri Demirel Arifovici l-a pus pe jar pe prefectul judeţului Dâmboviţa, care nu acceptă sub niciun chip afaceri cu bunurile statului, fără acte. Primăria Găeşti este direct vizată de un control care va avea loc în aceste zile.

“Voi înfiinţa o comisie de control care va merge la Primăria Găeşti, pentru a verifica situaţia terenurilor din domeniul privat, modul în care au fost vândute, concesionate sau închiriate, dar şi situaţia persoanelor cărora trebuie să li se reconstituie dreptul de proprietate”, a declarat prefectul Iancu Caracota.
În zona Parcului Central, firma condusă de omul de afaceri Demirel Arifovici, a început lucrări ilegale de construcţie pe o suprafaţă de 450 mp. Societatea respectivă a deţţinut în zonă două clădiri, dar terenul pe care ele erau construite aparţinea Consiliului Local. Fără să ţină cont de lege, firma respectivă a demolat fără autorizaţie construcţiile, apoi s-a apucat de investiţie tot fără autorizaţii.

Primăria a aplicat două amenzi, în valoare de 1000 şi de 2000 de lei. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control şi a dispus sistarea lucrărilor, dând termene pentru intrarea în legalitate.

“Prin urmare, pentru că apreciez că autorităţile care au în atribuţii astfel de speţe acţionează cu duhul blândeţii şi oferă termene lungi pentru intrarea în legalitate, am să demarez această acţiune fermă la Consiliul Local Găeşti, urmând să informăm şi opinia publică asupra rezultatelor obţinute. De asemenea, sper ca cetăţenii judeţului Dâmboviţa să continue să semnaleze astfel de situaţii, pentru că este normal şi important ca fiecare dintre noi să respectăm legea. Ştim cu toţii câte avize şi autorizaţii trebuie să obţină un cetăţean care-şi construieşte corect o casă şi nu este normal să tolerăm ca unii să se creadă stăpâni pe domeniul public, iar măsurile să fie aplicate cu prea multă indulgenţă”, a mai spus Iancu Caracota.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite