ASTĂZI: Consiliul Judeţean cere mărfurile confiscate de Garda Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia îl acuză pe preşedintele Florin Popescu că îşi va face campanie electorală cu bunurile date gratuit de stat către Direcţia de Asistenţă Socială. În depozitele Biroului Vamal Târgovişte se găsesc aproximativ 17.000 de perechi de pantofi de damă; 3.000 de sutiene; 7.000 de cămăşi; 5.000 de şepci; 30.000 de tricouri şi numeroase alte produse.

Marfă de aproape 1.8 milioane de lei, confiscată de comisarii Gărzii Financiare Dâmboviţa în urma unei acţiuni desfăşurate în Complexul „Europa” din Bucureşti, este depozitată în Vama Târgovişte. Conducerea acestei instituţii a pus la dispoziţie spaţiile respective.

Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a exprimat intenţia de a demara procedurile legale, în vederea obţinerii acestor produse pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Au existat speculaţii că toată acestă acţiune are scop pur electoral. „Eu cred că mărfurile se vor transforma în mită electorală, la alegerile de anul viitor. Ce să facă Protecţia Copilului cu pantofi de damă, sutiene, maşini de cusut, saltele gonflabile, aspiratoare”, se întreabă senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

Mărfurile vor ajunge la persoanele nevoiaşe


Florin Popescu consideră că preluarea cu titlu gratuit a produselor confiscate de Garda Financiară va aduce o bulă de aer Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

„M-am gândit că este normal ca aceste bunuri, prin Direcţia de Asistenţă Socială a Consiliului Judeţean, să le dăm celor care au nevoie de ele în judeţul Dâmboviţa, fie că este vorba de copii, fie de oameni cu posibilităţi materiale reduse. În niciun caz pentru campanie electorală”, spune Florin Popescu.

La rândul său, Viorel Firică, directorul general al Finanţelor Publice Dâmboviţa, afirmă că nu toată marfa va fi oferită către Consiliul Judeţean.

„Ministerul are posibilitatea ca anumite bunuri să fie date în mod gratuit. La Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului va ajunge numai marfa care este pentru copii. Rămâne de văzut exact ce avem în depozit. Numai ministrul poate decide în acest sens. Celelalte produse vor fi valorificate, dar nu înainte de a se constitui o comisie care să le inventarieze şi să stabilească preţurile”, declară Viorel Firică.

În depozitul Biroului Vamal Târgovişte există aproximativ 17.000 de perechi de pantofi de damă; 3.000 de sutiene; 7.000 de cămăşi; 5.000 de şepci; 30.000 de tricouri, 5.000 de perechi de ochelari de soare. De asemenea, se mai găsesc baterii auto, vibratoare de masaj, maşini de cusut, uşi metalice, saltele gonflabile, ceasuri, aspiratoare, câteva mii de perechi de bretele de sutien, sonerii, borsete, huse de telefon şi multe alte mărfuri neinventariate încă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite