AMBIŢIE Consilierul târgoviştean Tudorică Răducanu îşi dă bacalaureatul la vară, la 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alesul este seralist la Colegiul Economic “Ion Ghica”, pentru că vrea musai să termine liceul. Tudorică Răducanu spune că-şi cunoaşte lungul nasului şi nu va merge şi la facultate. Consilierul crede că are experienţă de viaţă cât să le dea lecţii multora dintre cei care flutură diplome peste diplome.

Tudorică Răducanu este singurul ales târgoviştean care nu are diplomă de bacalaureat, dar asta nu-l împiedică să fie preşedinte al Comisiei pentru servicii publice, asigurarea funcţionării serviciilor de gospodărie comunală, pieţe şi comerţ din cadrul Consiliului Local Târgovişte şi membru în Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, culte, religie, muncă şi protecţie socială, turism, sportive şi de agrement.

Luările sale de cuvânt în cadrul forului legislativ local sunt puţine. Tudorică Răducanu se mulţumeşte să aprobe fără crâcnire proiectele de hotărâre, alături de colegii din echipa majoritară din Consiliul Local Târgovişte. Pe nimeni nu deranjează faptul că-i lipsesc diplomele, mai ales că acum este licean în ultimul an la seral, urmând să susţină în vară examenul de bacalaureat.

De altfel, Legea Administraţiei Publice Locale nu impune criterii de studii pentru cei care vor să ocupe un fotoliu de ales, primar sau consilier.

A îndeplinit funcţii de răspundere în comerţul socialist


Profesorul Honorius Moţoc, viceprimar al Târgoviştei, ne-a spus că, anul trecut, Tudorică Răducanu i-a fost elev la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Alesul nu dă p’afară cu învăţatul, dar nici nu a rămas în urmă faţă de ceilalţi seralişti.

„Este un tip foarte serios. În Consiliul Local intervine atunci când sunt probleme. Vine cu idei bune. Este de apreciat faptul că tot timpul îi sprijină pe cei amărâţi. Vrea să fim înţelegători cu oamenii săraci”, afirmă Honorius Moţoc.

La cei 55 de ani ai săi, Tudorică Răducanu spune că nu este chiar un om fără şcoală, chiar dacă nu are diplome cu duiumul în buzunar. Dovadă stă faptul că a îndeplinit funcţii de răspundere în comerţul socialist. Acum, se ocupă de propria afacere.

„Am terminat şcoala de lucrător comercial. Pe vremea lui Ceauşescu, am fost şef la Legume-Fructe, la Rescopa. Am avut zeci de oameni în subordine. Eu nu am făcut facultăţi pe bani, ca alţii, ca să mă laud cu diplome. Omul trebuie luat aşa cum este. Mulţi nu valorează doi bani, cu toate studiile lor”, crede alesul târgoviştean.

Tudorică Răducanu, care este şi preşedinte executiv al Partidei Romilor Pro Europa – Filiala Dâmboviţa, spune că şi-a dorit să-şi completeze studiile liceale, dar nu are de gând să meargă şi la facultate. „Omul trebuie să înveţe să-şi cunoască lungul nasului. Am vrut doar să termin ce am început pe vremea comuniştilor, liceul”, afirmă Tudorică Răducanu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite