Consilierii locali din Târgovişte nu au luat nicio decizie privind societatea Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Târgovişte nu au luat nicio decizie cu privire la societatea de termoficare "Termica", înainte de a se vota o capitalizare a societăţii astfel încât să îşi poată plăti o parte din datorii, unul dintre consilieri a părăsit sala de şedinţă şi nu a mai fost asigurat cvorumul.

La şedinţă au absentat consilierii PDL, precum şi primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Şedinţa de luni a fost convocată de consilierii locali ai USL. Aceştia propun găsirea unei soluţii de salvare din faliment a societăţii de termoficare, ce are datorii de 12,6 milioane de lei. Hotărârea nu a putut fi luată, după ce un consilier local al PP-DD a părăsit sala de şedinţă. Propunerea Executivului Primăriei Târgovişte, nesusţinută de majoritatea din consiliu formată din USL şi PP-DD, este montarea de centrale termice la instituţiile de învăţământ, blocurile ANL şi cele sociale.

Locuitorii municipiului Târgovişte abonaţi Termica nu au apă caldă de peste patru luni. Termica are datorii la Distrigaz de 7,2 milioane de lei, la ANAF de 3 milioane de lei, din cauza cărora are conturile blocate, precum şi datorii de 1 milion de lei către furnizori. Distrigaz a oprit în urmă cu mai bine de patru luni furnizarea gazelor către Termica din cauza datoriilor. La acest moment Termica are circa 2.500 de abonaţi casnici şi 24 de unităţi de învăţământ. AGERPRES

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite