Consilierii județeni își arată mușchii pe cheltuiala dâmbovițenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean Dâmboviţa este din nou în impas
Consiliul Judeţean Dâmboviţa este din nou în impas

Fiecare cu ședința lui! Așa poate fi descrisă în puține cuvinte situația din Consiliul Județean Dâmbovița. Pentru astăzi, 15 noiembrie, au fost convocate două ședințe ale forului legislativ județean, la aceeași oră, dar în locații diferite. Până la urmă, niciuna dintre ședințe nu s-a ținut din lipsă de cvorum.

În încercarea de a ajunge la un numitor comun, președintele Florin Popescu a convocat o a treia ședință a Consiliului Județean Dâmbovița, la 14.30. Nici această întâlnire de lucru nu s-a concretizat întrucât aleșii PSD și PNL nu au participat, motivând că au fost convocați prea din scurt, cu mai puțin de 30 de minute înainte de ședință. În plus, spun liderii celor două grupuri - Sache Neculăescu și Gabriel Grozavu - dacă se dorea detensionarea situației din Consiliul Județean și ajungerea la un numitor comun, consilierii s-ar fi reunit la sediul administrativ la ora 14.00, la convocarea lor, nicidecum nu s-ar fi venit cu o nouă convocare la aceeași oră din partea consilierilor PDL.

Una peste alta, USL nu va vota împrumutul de 22 de milioane de lei propus de președintele Florin Popescu, ci doar unul la jumătate din sumă. ”Am făcut diferite calcule și am ajuns la concluzia că suma  solicitată de președintelel Florin Popescu este mult prea mare față de nevoile Consiliului Județean și nu este vorba doar de un împrumut pentru Consiliul Județean”, a precizat Gabriel Grozavu, președinte PNL Dâmbovița și consilier județean. 

De cealaltă parte, președintele Florin Popescu spune că împrumutul de 22 de milioane de lei ”urmează să acopere cotele de cofinanţare a trei proiecte importante pentru dâmboviţeni, cu finanţare nerambursabilă, în proporţie de 98%, prin Programul Operaţional Regional: Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa, Restaurarea şi valorificarea Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi şi Sistem de plată electronic pentru plata taxelor şi impozitelor pentru toţi locuitorii judeţului”, a  declarat Florin Popescu.

În concluzie, situația din Consiliul Județean Dâmbovița rămâne încordată și pare să nu aibă, cel puțin deocamdată, rezolvare.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite