Conducătorii auto sancţionaţi cu brelocuri de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii târgovişteni au pornit ofensiva împotriva şoferilor care nu poartă centura de siguranţă. Oamenii legii i-au tras pe dreapta, însă conducătorii auto s-au ales doar cu un avertisment şi cu câte un breloc sau flyer cu mesaje sugestive.

„Am acţionat între orele 12.00 – 16.00 pe strada Mihai Bravu din Târgovişte, acolo unde strada este mai largă şi unde i-am putut opri pe şoferi în deplină sifguranţă. I-am sancţionat mai mult cu avertismente pe şoferii care au fost prinşi fără centura de siguranţă şi le-am dat şi materiale infomative pe această temă care conţin mesaje de genul: «Alege viaţa», «Alcoolul dăunează grav siguranţei rutiere» sau „Ţine-ţi viaţa în propriile mânine”, referitor la vorbitul la telefon” a declarat pentru „Adevărul de Seară”, inspectorul de poliţie Bogdan Oproiu, de la Biroul Poliţiei Rutiere, Târgovişte.



Aceasta este o acţiune demarată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Oamenii legii le-au pregătit conducătorilor auto, peste 500 de brelocuri şi flyere. „Întreg efectivul de poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier, a acţionat în Târgovişte pentru identificarea conducătorilor auto şi a pasagerilor care nu poartă centura de siguranţă, în scopul reducerii victimizării prin accidente de circulaţie care au drept cauză neportul centurii de siguranţă”, a spus agent Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Amendă pentru neportul centurii de siguranţă este de două puncte de penalizare şi amendă în valoare de 134 de lei. Dacă este plătită în 48 de ore, valoarea acesteia se reduce la jumătate.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite