Concurs pentru cei mai isteţi tineri informaticieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul „Ion Heliade Rădulescu”este gazda fazei judeţene a Concursului de Informatică Aplicată InfoGates 2010. Elevii au ocazia să câştige premii substanţiale în bani, obiecte şi softuri licenţiate, oferite de firme importante din domeniu.

Este al şaselea an în care Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte organizează faza judeţeană a Concursului de Informatică Aplicată InfoGates, la care participă cei mai pricepuţi elevi în ale informaticii din tot judeţul. Înscrierile, anunţate până pe data de 10 aprilie, s-au prelungit câteva zile. „Profesorii de informatică din liceele dâmboviţene fac o selecţie a celor mai buni elevi şi ne trimit numele concurenţilor. Anul trecut au participat 65 de tineri, iar anul acesta estimăm că numărul lor se va apropia de 100. Colegii noştrii din celelalte şcoli ne-au cerut să prelungim câteva zile perioada înscrierilor pentru a încheia listele cu elevii participanţi”, a declarat profesorul Radu Tăbârcă, director adjunct al liceului şi preşedinte al Asociaţiei NewProjects, partener al evenimentului.

Premii de mii de euro
Concursul va avea loc în data de 24 aprilie. Câştigătorii vor merge la faza naţională, dar vor fi premiaţi şi în această etapă. „Concursul se desfăşoară prin Ministerul Educaţiei şi avem ca sponsori firme de renume precum Microsoft şi Siveco. Anul trecut ele au oferit premii în bani, obiecte şi softuri, în valoare de peste 5000 de euro”, a adăugat Radu Tăbârcă. Este o ocazie bună pentru elevi de a câştiga pe toate planurile. „Am participat anul trecut la InfoGates. Acest concurs a fost diferit de alte concursuri şcolare. A fost educativ, dar şi relaxant, distractiv”, spune Lucian Ilie, elev în clasa a douăsprezecea.

Pregătire suplimentară pentru concurs
Elevii liceului târgoviştean au obţinut cele mai bune rezultate din oraş. „Anul trecut, eu şi colegul meu, Aurel Soare, am ajuns la faza naţională a concursului. Nu am obţinut niciun premiu, dar ne-am calificat printre primii. Personal, consider că experineţa InfoGates mi-a folosit, pentru că am aprofundat materia, am învăţat multe lucruri noi şi am cunoscut persoane deosebite”, mărturiseşte Georgian Trandafir.
Cei doi, dar şi alţi elevi ai liceului organizator se pregătesc intens pentru concursul din acest an. Pe lângă orele de curs şi studiu individual, ei participă la un cerc de informatică. „Alături de colegii mei profesori, Angelica Tăbârcă, Maria Stănculete şi Claudiu Căpraru, ţinem săptămânal, după ore, Cercul InfoGates, la care participă peste 50 de elevi”, explică Radu Tăbârcă.

Şi elevii de gimnaziu tastează de zor
Pe 25 aprilie, tot la Liceul „I. H. Rădulescu” se va desfăşura InfoGates Junior, pentru elevii de gimnaziu. Anul trecut au participat 62 de copii, iar primele locuri au fost ocupate de elevi ai Colegiului „I. Văcărescu” şi ai Şcolii „I. Al. Brătescu-Voineşti”, din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite