Concurs de poezie şi postere la Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţie astăzi la Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte! 31 de echipaje reprezentând mai multe şcoli din judeţ s-au întrecut la concursul de poezie cu formă fiză şi postere „Cvintetul toamnei”.

Organizatorii şi-au dorit, încă de la prima ediţie, organizată acum patru ani, să iniţieze copiii în tainele poeziei. „Când am demarat acest concurs, ne-a gândit şi la copiii care nu sunt neapărat poeţi sau foarte buni la limba română. A doua idee a fost ca elevii să lucreze în echipă, de a colabora pe o sarcină de lucru în grup”, spune prof. Daniela Gâtlan, directorul Şcolii Mihai Viteazul Târgovişte.

Totodată, concursul a reprezentat o provocare şi pentru cadrele didactice, pentru că echipajele sunt formate din copii de la mai multe clase, îndrumaţi de mai mulţi profesori.

„De anul trecut, avem o secţiune nouă, de postere. Sunt postere pornind de la poezie. Presupun lectură de poezie şi interpretare în chip artistic. În acest fel am putut să cooptăm şi elevi de la Şcoala Specială, dar şi copii cu dificultăţi de învăţare”, completează directoarea.

Premiile constau în cărţi, obţinute cu sprijinul Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. De asemenea, se acordă copiilor şi rechizite.
Jurizarea a fost asigurată de scriitori de renume în judeţ.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite