Concurs de bătut toaca la Cobia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 3 iulie, se organizează la Mănăstirea Cobia, pentru prima dată în Dâmboviţa, un inedit concurs de bătut toaca. Participă 35 de copii cu vârsta până la 14 ani din şapte parohii din zona oraşului Găeşti.

La concurs vor veni special două măicuţe de la Mânăstirea Viforâta ca să bată toaca demonstrativ. Întrecerea se va numi „Concursul de bătut toaca Badea Boloşeni Stolnicul”, după numele ctitorului Biserici

Ion Popescu, preotul paroh de la Mănăstirea Cobia, nu doreşte să-şi atribuie niciun merit referitor la acest lucru, deşi este persoana care s-a ocupat îndeaproape de organizarea concursului. „Pentru mine, bucuria copiilor care se vor întrece în bătut toaca, reprezintă recompensa cea mai mare, ajungându-mi cu desavarşire. Mă bucur că am găsit sprijin la Arhiepiscopia Târgovişte, concursul având înalta aprobare a Înalt Prea Sfinţitului Nifon, protopopul găeştean Adrian Constantin conducând chiar juriul concursului”, ne-a spus preotul Ion Popescu.

Câştigătorii de la Cobia vor merge, însoţiţi de acesta, la concursul de la Victoria-Braşov, unde, în perioada 6-8 iulie, are loc cea mai puternică întrecere de acest gen din ţară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite