Concurs. Astăzi s-a dat startul “Maratonului Bucegilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Dâmboviţa este reprezentat de echipa “Carpe Diem” formată din Marius Popescu şi Geo Badea. Concurenţii sunt nevoiţi să străbată un traseu de 88 de kilometri în maxim 50 de ore la categoria “elite ” şi un traseu de 31 de kilometri la categoria “hobby”.

A doua ediţie a competiţiei “Marathon 7500” este organizată de Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Brasov, în perioada 15 - 18 iulie. Ieri s-au întocmit listele cu participanţii, iar concursul în sine, a început astăzi, la ora şase. Singura echipă care va reprezenta judeţul Dâmboviţa este “Carpe Diem” formată din temerarii Marius Popescu şi Geo Badea. Concurenţii sunt nevoiţi să parcurgă un traseu marcat integral în Munţii Bucegi, pe o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ 7500 de metri. La categoria “elite”, traseul este de 88 de kilometri, iar la “hobby”, de 31 de kilometri.  Timpul limită de străbătut, pentru fiecare categorie, este de 50 de ore pentru “elite” şi 14 ore pentru “hobby”. Echipa dâmboviţeană speră să termine traseul cel mai dificil în 35 de ore. “În primul rând ne-am propus să terminăm cursa şi în al doilea rând să terminăm concursul în 35 de ore. Este cea mai lungă cursă din România. Traseul este cel mai dificil din ţară. Mai e şi alt aspect, vizavi de vreme. Nu trebuie să fie nici prea cald şi nici să plouă”, spune Marius Popescu.

O clasare bună, îi recomandă pentru competiţiile din străinătate


La start s-au înscris 66 de echipe, formate din câte doi participanţi. Pe durata întrecerii, vârful Omu va fi “cucerit” de trei ori. Cei care ajung la finiş, vor obţine trei puncte necesare participării la alte întreceri de gen din străinătate. “Se va ajunge de trei ori la Omu în acest concurs: o dată dinspre Peştera, judeţul Dâmboviţa, o dată dinpre Gura Dihamului şi încă o dată dinspre Bran. Dacă termini cursa respectivă, obţii trei puncte care pot fi folosite la alte maratoane din afara ţării. Noi asta urmărim, să cumulăm puncte de la aceste concursuri”, mai spune Marius.

Se tem de concurenţii din Timişoara şi Braşov

La cea de-a doua ediţie a “Marathon 7500” s-au înscris echipe extrem de bine pregătite, dar cei care le dau fiori dâmboviţenilor sunt timişorenii şi braşovenii. “Concurenţii sunt foarte bine pregătiţi, mai ales cei din Timişoara şi Braşov. Nu-i ştiu personal, dar rezultatele lor îi dau favoriţi pe alţii înaintea noastră. Au scos niste timpi care ne dau de gandit. Vrem să demostrăm că şi în Dâmboviţa sunt oameni care iubesc muntele şi aventura”, a declarat Geo Badea.

Traseul începe de la sediul Salvamont Peştera - Cabana Vf. Cu Dor - Piatra Arsă - Cabana Babele - Bran - Cabana Omu - Şaua Strungă - Salvamont Peştera, sosire.

Organizatorii au pregătit şi premii pentru cei care vor tremina primii traseul. Este vorba de sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite