Concurs: Târgoviştea europeană, văzută prin ochii adolescenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar trei liceeni au realizat filme de scurt metraj prin care au promovat fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Filmele vor fi multiplicate şi trimise către reţeaua „Europe Direct”, bibliotecile din judeţ şi la Parlamentul European.

Centrul de informare „Europe Direct” Târgovişte a lansat în luna aprilie un concurs de film de scurt metraj la care să participe cât mai mulţi adolescenţi. Tema dată: realizarea unui film având ca subiect promovarea fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, oraşul Târgovişte. Organizatorii au avut parte de o surpriză neplăcută. S-a dovedit că liceeni nu mai au preocupări artistice şi nici nu se lasă antrenaţi în diferite concursuri. În competiţie nu s-au înscris decât trei participanţi: Mihaela Oproiu, Petrache Alexandra şi Toma Robert. Dar, managerul Centrului „Europe Direct”, Vlăduţ Andreescu, nu-şi pierde optimismul. Este convins că, perseverând, va reuşi să atragă din ce în ce mai mulţi alolescenţi spre activităţile cultural-artistice iniţiate la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”.

Trecutul şi prezentul Târgoviştei, secvenţă cu secvenţă
Cei trei participanţi la concursul „Târgovişte, oraş european” au primit pentru munca lor, pentru efortul de a se documenta şi a pune într-un montaj sugestiv filmări sau fotografii, premii consistente. Locul I a fost adjudecat de Mihaela Oproiu, elevă la Colegiul Naţional Economic „Ion Ghica” Târgovişte, care a fost răsplătită cu un Ipod. Locul II a revenit tânărului Robert Toma, de la Colegioul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa - aparat foto, iar pe locul III s-a clasat Alexandra Petrache, de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte - ramă foto digitală. „Am aflat despre concurs navigând pe internet. Mi-am pus în ordine gândurile şi mi-am dat seama că trebuie să evideţiez toate locurile importante din oraş. Îmi pare rău că nu am atins absolut toate obiectivele, însă cred că le-am evidenţiat pe cele mai importante. Am realizat un montaj de imagini. Am luat câteva interviuri persoanelor din oraş. Întrebarea pe care le-am pus-o a fost de ce cred că Târgovişte este oraş european. Cu toate acestea puse cap ca cap - informaţii, imagini şi cunoştinţele pe care le aveam - am realizat filmul. În mare parte fotografiile sunt realizate de mine. Dacă timpul şi programul de la şcoală îmi vor permite, aş vrea să aprofundez domeniul filmului şi al fotografiei”, ne-a mărturisit Mihaela Oproiu, câştigătoarea premiului cel mare. Filmele vor fi imprimate pe 1000 de DVD-uri, care vor ajuta la promovarea oraşului Târgovişte în mediile europene. O promovare mult mai ieftină decât cea iniţiată de administraţia locală şi posibil şi mult mai eficientă!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite