POVESTE DE FILM: Comuna Hulubeşti este condusă de un primar... pistolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul a adunat în trei ani de mandat 16 dosare penale, fiind cercetat pentru abuz în serviciu, lovire, ameninţare, distrugere, tulburare de posesie, furt şi uz de armă fără drept.

Sunt mulţi locuitorii comunei Hulubeşti cărora le este frică de primarul Adrian Chiriţă. De la oameni simpli la profesori, învăţători sau preoţi. Nu de puţine ori, edilul a tăbărât pe ei, încercând să-şi impună supremaţia.

Aşa a reuşit Adrian Chiriţă să adune 16 dosare penale, după cum scrie negru pe alb ministrul de Interne, Traian Igaş. Primarul de Hulubeşti a dat cu subsemnatul pentru abuz în serviciu, lovire, ameninţare, distrugere, tulburare de posesie, furt şi uz de armă fără drept.

Până acum, pe masa de lucru a judecătorilor a ajuns însă o singură speţă, cea în care Adrian Chiriţă este cercetat fiindcă a tras cu arma pe uliţa satului. Instanţa de la Găeşti a amânat pronunţarea hotărârii pentru data de 24 mai. Asta în condiţiile în care procesul a tergiversat de mai bine de un an de zile.

Primarul s-a pus rău cu tot satul


„Sper să se termine în favoarea dreptăţii. Am trăit o perioadă de teroare şi coşmar, de când este primar la Hulubeşti. Am fost ameninţaţi şi chiar a tras cu pistolul la noi la poartă. Trăim nişte vremuri mai rău decât acum 20 de ani. Sper ca legea să facă dreptate. Nu ştiu motivul pentru care a tras cu pistolul. Erau de faţă şi fetiţele mele, de patru şi nouă ani”, spune preoteasa Oana Sivache, martor în proces.

Comisarul Alexandru Iorga – comandantul Poliţiei Găeşti – afirmă că primarul a greşit flagrant când a folosit arma pe uliţa satului, chiar dacă o deţinea legal.

Edilul a mai fost cercetat că a bătut o localnică pentru că nu a dat jos de pe propriul gard un afiş electoral. De asemenea, a fost dat în judecată de o angajată a Primăriei fiindcă i-a desfăcut abuziv contractul de muncă. Femeia a câştigat procesul. A fost repusă pe funcţie, însă după două săptămâni a fost dată iar afară.

În toate aceste cauze, primarul Chiriţă pledează nevinovat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite