Compozitorul Andrei Tănăsescu i-a încântat pe târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Tănăsescu
Andrei Tănăsescu

Aproape 100 de oameni au plătit 11 lei pentru a-l vedea pe cunoscutul pianist român.

Târgoviştenii au asistat aseară la un recital extraordinar de pian susţinut de solistul şi compozitorul Andrei Tănăsescu, care i-a încântat pe aceştia cu prologuri din repertoriul compozitorului francez Achille-Claude Debussy. La începutul recitalului, pianistul român le-a prezentat celor aproape 100 de persoane prezente în amfiteatrul Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” activitatea de compozitor a lui Debussy. Târgoviştenii au plătit 11 lei pe un bilet pentru a-l vedea pe Andrei Tănăsescu. “A fost un recital extraordinar, m-a încântat fiecare sunet creat de Andrei Tănăsescu, acesta este un mare pianist. Îmi place pianul şi ador toate creaţiile din repertoriul lui Debussy, care a fost un mare compozitor. Concertul şi-a meritat toţi banii daţi pe bilet”, spune Iulia Mihai, o târgovişteancă de 43 de ani.
Recitalul a fost organizat de Filarmonica “Muntenia” şi a început la ora 18.30, iar după o oră Andrei Tănăsescu a părăsit sala în uralele publicului. “Sperăm că o să mai vină la Târgovişte, pentru că a fost o seară minunată. Am fost încântată de muzica acestuia, m-a relaxat şi m-a deconectat de la problemele pe care le am pe cap”, mărturiseşte Ioana Dinu, o târgovişteancă de 51 de ani.

Andrei Tănăsescu a avut numeroase recitaluri peste hotare

Andrei Tănăsescu este conferenţiar universitar doctor al Universităţii de Muzică din Bucureşti şi membru al Uniunii Compozitorilor, Muzicologilor şi Realizatorilor de Film din România. Compozitorul român a susţinut recitaluri şi concerte în ţări precum Franţa, Italia, Olanda, Finlanda, Coreea de Sud şi Japonia. Acesta a câştigat premiul Wieniawsky (Poznan-Polonia) pentru lucrarea "Poem pentru vioară şi pian" şi premiul ATM pentru activitate pianistică şi artistică.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite