Comisie de audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probleme cu carul la Spitalul Judeţean
Probleme cu carul la Spitalul Judeţean

Controlul a fost ordonat de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care doreşte astfel să pună capăt speculaţiilor care s-au făcut pe marginea lucrărilor de peste 20 de milioane de euro, care privesc reabilitarea şi modernizarea unităţii medicale în care ajung anual peste 60.000 de pacienţi.

"Prima instituţie care a ordonat control la spital este Consiliul Judeţean. Am ordonat un audit, iar cap de listă între auditori este doamna Carmen Ţuţuianu, soţia senatorului Adrian Ţuţuianu, pentru că nu am nimic de ascuns. Când voi primi raportul de control, îl voi face public", a precizat Florin Popescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a fost înverşunat de senatorul Adrian Ţuţuianu, care a solicitat, printr-o interpelare, Ministerului Sănătăţii, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Curţii de Conturi a României să formeze comisii de control care să verifice situaţia cheltuirii banilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dar şi legăturile contractuale dintre Spitalul Judeţean şi Clinica Polimed, patronată de managerul unităţii medicale de stat, dr. Lavinia Ionescu. Ţuţuianu întreabă dacă nu cumva există o situaţie de incompatibilitate.

"Care sunt motivele pentru care tomograful Spitalului Judeţean nu funcţionează şi de ce nu s-au luat măsuri în acest sens? Ce legătură are acest aspect cu faptul că angajaţi ai instituţiilor publice din judeţul Dâmboviţa, precum şi pacienţii Spitalului Judeţean sunt îndrumaţi pentru analize cu computerul tomograf către Centrul Medical Polimed, care aparţine familiei managerului Spitalului Judeţean, Lavinia Ionescu?", este unul din multiplele aspecte asupra cărora insistă senatorul Adrian Ţuţuianu în interpelarea sa. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite