Colegiul “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte are elevi olandezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte
Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte

Zece tineri din Olanda, însoţiţi de doi profesori, participă în aceste zile la cursuri în cadrul colegiului târgoviştean, ca urmare a unui parteneriat pe care instituţia îl desfăşoară cu o unitate şcolară de acolo. În aprilie, târgoviştenii vor merge şi ei în Olanda.

Proiectul a demarat în anul şcolar 2007-2008 şi presupune un schimb de experienţă între elevii şi profesorii din cele două ţări. “10 elevi şi doi profesori din Olanda au venit în liceul nostru, participă la ore de curs, observă şi se pliază după metodele noastre. La rândul nostru, mergem în aprilie în liceul lor şi vom participa la activităţi similare. Scopul acestui proiect este acela de a valorifica tipurile de predare-învăţare, de a împrumuta ceea ce este bine, de a face schimbări benefice pentru învăţământ”, explică profesor Mădălina Marcu Popescu, în ultimii trei ani coordonator al proiectului din partea Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte. Ei participă la ore de cultură şi civilizaţie, limbă română, istorie, geografie, informatică şi sport. Comunicarea se face în limba engleză. Totul se desfăşoară prin intermediul internetului, vizitele reciproce fiind singurele dăţi în care participanţii se întâlnesc.

Criterii pentru elevii târgovişteni: limba engleză şi mersul pe bicicletă

Profesorii olandezi stau la hotel, iar elevii în familiile copiilor români care participă în acest proiect. Tinerii au între 16 şi 18 ani şi pe lângă ore, au în program vizite la anumite obiective turistice. “Au făcut turul Târgoviştei. Le-a plăcut foarte mult. Astăzi au plecat la Bucureşti. Şi-au dorit să facă turul Bucureştiului pe jos, pentru ca ei sunt dinamici şi foarte eco. În Olanda se încearcă eliminarea mijloacelor de transport din interiorul oraşelor. Atât copiii şi adulţii circulă pe biciclete”, spune profesoara de limba engleză. De altfel, acesta a fost un criteriu de selecţie al elevilor târgovişteni care au aplicat pentru acest proiect. Cei zece tineri aleşi merg pe bicicletă şi sunt buni vorbitori de limba engleză.
Oaspeţii olandezi stau în Târgovişte până pe 14 februarie. Ei vor mai vizita Sinaia, Biserica Neargă din Braşov şi vor merge la Bran. Luni au pregătit o seară olandeză, pe care o organizează pentru elevii şi profesorii târgovişteni, care pregătesc de asemenea o seară cu specific românesc pentru vizita în Olanda.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite