Schimb de experienţă: Colegiul Economic dă lecţii de educaţie Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişte a fost pentru o zi capitala învăţământului profesional şi tehnic din România. La Colegiul Economic „Ion Ghica” s-a consumat ieri prima întâlnire de lucru a Grupului pentru educaţie şi formare profesională din cadrul Comisiei Europene, forum care reuneşte reprezentanţi ai Ministerelor Educaţiei din ţările membre ale UE.

„S-a dorit să împărtăşim impresii legate de modul în care se desfăşoară activitatea într-o şcoală de învăţământ profesional şi tehnic din România. La Colegiul Economic «Ion Ghica» din Târgovişte, au avut ocazia să vadă care este calitatea educaţiei şi formării profesionale furnizate de noi, cum ne construim şi ne dezvoltăm oferta de calificare în corelaţie cu cerinţele pieţei muncii, dar mai ales au putut vedea ce înseamnă educaţia antreprenorială”, spune prof. Suzana Camelia Ilie, director Colegiul Economic „Ion Ghica”.

Elevii exersează situaţiile de succes şi eşec


Unitatea de învăţământ din Târgovişte este singura din judeţ unde elevii învaţă să administreze o firmă, după toate regulile economiei de piaţă şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Firmele de exerciţiu înfiinţate reprezintă un model al unei întreprinderi reale. Astfel de clase au fost înfiinţate în toate şcolile cu profil profesional şi tehnic din ţările Uniunii Europene, cu scopul de a se ajunge la o corelare a direcţiilor de dezvoltare.

În cadrul  firmelor de exerciţiu, liceenii de la Colegiul Economic „Ion Ghica” sunt deprinşi cu situaţiile de succes, dar şi cu cele de eşec, care, în viaţa reală, ar putea duce până la punerea în pericol a existenţei întreprinderii. În acelaşi timp, elevii respectă uzanţele comerciale reale, fluxul informaţional, documentele şi circuitul acestora.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite