Ciulini de un metru pe strada spre Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, angajaţii Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte trudesc pentru înfrumuseţarea zonei centrale a oraşului. Se tunde gardul viu, se coseşte iarba, se pregăteşte terenul pentru sădirea florilor.

Din păcate, muncitorii de la „Spaţii verzi” nu ajung aproape deloc prin cartierele mărginaşe, care sunt lăsate pradă bălăriilor.

Spre exemplu, strada care te duce către Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă este pavazată, acum la ieşirea din iarnă, cu... ciulini, semn că nu s-a intervenit în zonă nici anul trecut.

Curăţenie în centru, gunoi la periferie

„Suntem de râs. O fi o stradă la periferia oraşului, dar este una circulată de foarte multă lume. Şi ce ne întâmpină? Gunoaie şi ciulini înalţi de peste un metru. Primăria, dacă nu are suficienţi oameni, ar fi putut să oblige firmele care-şi desfăşoară activitatea aici să folosească coasa şi să facă un pic de sistematizare în dreptul gardurilor.

Vă spun sincer, nu vedeai aşa ceva pe timpul lui Ceauşescu. Ieşea lumea la muncă patriotică şi nu era deloc rău, că măcar nu trăiam între mizerie şi rugi”, spune un pensionar.

Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate, afirmă că respectivul tronson de drum este inclus în programul de lucru al unităţii. „Cu cei 80 de oameni din subordine, nu am cum să cuprind toate străzile din oraş, aşa cum mi-aş dori.

Asta este situaţia. Pe Cooperaţiei, centura oraşului şi celelalte străzi adiacente vom intra către sfârşitul lunii. Acestea au un specific aparte care nu ne permite să facem curăţenie săptămânal. Nu putem folosi aici nici măturătoarea mecanică”, susţine Dănuţ Badea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite