Cişmeaua din gară a fost reparată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii cu trenul sunt mulţumiţi că au de unde bea apă
Călătorii cu trenul sunt mulţumiţi că au de unde bea apă

Încă o dată, semnalele trase de „Adevărul de Seară” au pus autorităţile în mişcare. Dacă în urmă cu două săptămâni atrăgeam atenţia asupra faptului că Gara Târgovişte Sud, monument istoric cu o vechime de aproximativ 200 de ani, ne face de râs, acum, putem spune că imaginea acesteia s-a îmbunătăţit.

Administraţia locală a amenajat rondul de flori din faţa gării, care era de multă vreme doar un maldăr de pământ. Acum, responsabilii de la CFR au reuşit să repare şi să pună în funcţiune cişmeaua de apă de pe peronul gării şi parcă s-a făcut şi ceva mai multă curăţenie.

A mai rămas de remediat defecţiunea din subsolul gării. Apa este în continuare scoasă cu un furtun exact în picioarele trecătorilor.

Beciul gării este plin cu apă

„Se infiltrează apa nu se ştie de unde. Oraşul spune că nu e de la ei. Probabil pânza freatică a crescut... În fiecare zi, scoatem câte o cisternă de apă. Nu s-a găsit nicio soluţie, decât să demolăm beciul de jur împrejur şi să vedem de unde vine apa. Este o problemă pentru care deocamdată nu avem altă variantă. Dacă vom intra într-un program european de reabilitare a gărilor, poate vom rezolva şi cu apa din subsolul clădirii”, spune Marian Tămârjan, şeful Gării Târgovişte Sud.

Călătorii au observat şi ei schimbarea survenită. „Bine că au reparat cişmeaua asta, mai ales că a venit deja canicula peste noi. Am 50 de ani şi eu aşa o ştiu. Când am văzut că fusese sudată şi nu mai curgea strop de apă, m-am supărat. Mă gândeam cum de s-a ajuns acum aici, iar alătădată se vorbea că cea mai bună apă din Târgovişte o bei la gară”, spune Vasilică Dobre, navetist cu trenul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite